O225 Norman Kim

varend element

Beschrijving

Geschiedenis van het vaartuig: De O225 Norman Kim werd in 1957 gebouwd op de werf van August Loy aan de Nieuwe Werfkaai in Oostende voor reder Emiel Marteel. Het schip heette aanvankelijke de O225 Siol. Het schip werd herdoopt tot de Jan Florent in 1964 en tot de Norman Kim in 1983. Het schip voer tot in 2005 als vissersvaartuig. Sinds 2014 staat het schip op de wal in Oostende.

Eigenaars:

• 1957-1964: Emiel Marteel.
  • 1964-1983: Isidoor Daems en Mac Donald.
  • 1983-: Florent Daems en Erna Lingier.
  • Sinds 2014: Willy Versluys.

Bouwjaar: 1957.

Werf: August Loy in Oostende.

Functie: Garnalenvisser.

Vaargebied: De Noordzee.

Vracht: De Norman Kim kon een lading vis van 28,18 ton vervoeren.

Beschrijving romp, constructie en opbouw: De romp van de Norman Kim werd in hout gebouwd. Het scheepstype wordt aan de Belgische kust een garnalenvisser genoemd en gaat terug op de negentiende-eeuwse Oostendse Sloep. Dat type had geen spiegel maar wel een ellipsvormig gat. Er werd een stormbak in staal op het voorschip gebouwd. De brug werd eveneens in staal gebouwd.

Tonnage: 57,18 brutoton en 28,18 nettoton.

Motor: