Woonstalhuis van 1871

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woonstalhuis van 1871

Beschrijving

Woonstalhuis van 1871 (zie jaartal in rechter zijgevel), tot circa 1931(?) één geheel met nummer 116.

Rechthoekige, verankerde baksteenbouw met decoratief gebruik van gesinterde baksteen, onder pannen zadeldak (nok loodrecht op straat), op deels omhaagd terrein met boomgaard ten zuiden. Volgens oude foto's oorspronkelijk met schuur ten westen. Zuidgevel van acht traveeën op gecementeerde en grijs beschilderde plint. Licht getoogde, beluikte vensters op arduinen lekdrempels onder rollagen. Dito deur. Gedichte muuropeningen onder daklijst met overhoekse baksteenfries. Overigens rechthoekige, meestal aangepaste muuropeningen. Noordoosthoek met twee betraliede opkamervensters onder houten latei, dito keldervenster met arduinen dorpels. Rechts zijtopgevel met houten luiken en jaartal 1871.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters, Berlaar, schetsen 1872/23, 1931/102.