Dorpswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoningen

Beschrijving

Gelijkaardige, alleenstaande dorpswoningen, van 1879-1880 met omheinde voortuin. Bakstenen lijstgevels van respectievelijk vijf en vier traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok evenwijdig aan straat, Vlaamse of mechanische pannen). Rechthoekige, eertijds betraliede en beluikte vensters, met arduinen latei en lekdrempel. Rechthoekige deuren in vlakke arduinen omlijsting onder kroonlijst. Nummer 34 met houten kroonlijst op klossen en imitatie-tandlijst. Bakstenen dwarsschuur (1867?) ten noorden: vier traveeën onder zadeldak (nok evenwijdig aan woonhuis, Vlaamse pannen).

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters, Berlaar, schetsen 1867/2, 1880/1.