Herberg In den Hert

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herberg In den Hert

Beschrijving

Breedhuis in kern opklimmend tot de 17de eeuw (muurankers 1671), met huidige gevelordonnantie uit het eerste kwart van de 20ste eeuw.

Met schijnvoegen gecementeerde en beschilderde lijstgevel van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (kunstleien); arduinen plint. Rechthoekige vensters in vlakke beschilderde omlijsting; op de begane grond met doorgetrokken arduinen lekdrempels; boven individuele, beschilderde lekdrempels en reliëfversiering op de borstweringen. Rechthoekige deur in dito omlijsting onder kroonlijst met bekronend paneel. Hoofdgestel met geprofileerde architraaf, blinde fries en houten kroonlijst op modillons en tandlijst.

• DE CEUSTER J., Terugblik op Berlaar en Gestel, sine loco, sine dato, p. 31.