Langgestrekte hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Langgestrekte hoeve

Beschrijving

Langgestrekte hoeve met moestuin ten westen op niet afgebakend terrein, in kern mogelijk opklimmend tot de 18de eeuw, aangepast circa 1894 onder meer schuur en stal verhoogd (zie bouwnaden).

Verankerde baksteenbouw van zeven traveeën en één bouwlaag onder zadeldaken (nok loodrecht op straat, golfplaten in woning, Vlaamse pannen elders). Gecementeerde zuidgevel met links aanbouwsel (circa 1894) onder lessenaarsdak. Beluikte rechthoekige vensters onder houten latei met beschilderde arduinen onderdorpel. Korfboogdeurtje met bewaarde, witgeschilderde zandstenen sluitsteen en imposten. Links ervoor waterput. Gecementeerde rechter zijgevel met rechthoekige opkamervenster onder houten latei; betralied keldervenster met gecementeerde latei; rondboogluik in top. Voorts overwegend rechthoekige muuropeningen onder houten latei.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters, Berlaar, schetsen 1894/8.