• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Verzorgd laat-18de-eeuws hoevecomplex, gelegen op niet afgebakend terrein, nabij de spoorweg Antwerpen - Aarschot.

Centraal erf (grind) met woonstalhuis (nok evenwijdig aan straat) ten oosten, voormalig bakhuis(?) met latere toevoegingen (nok loodrecht op straat) ten noorden, grondig aangepaste schuur (nok loodrecht op straat) ten zuidwesten en nieuwe bijgebouwen ten westen en ten zuidwesten.

Verankerde baksteenbouw van één bouwlaag onder zadeldaken (Vlaamse of mechanische pannen); overwegend rechthoekige muuropeningen.

Aan noordwestzijde onderkelderd woonstalhuis van vier + vier traveeën, op gecementeerde plint. Woning in de oostgevel gemarkeerd door kwarthol geprofileerde, bepleisterde daklijst. Beluikte en betraliede steekboogvensters en deur met arduinen dorpels; deels in witgekalkte omlijsting; ontlastingsbogen van gesinterde steen. Deurlatei (oostgevel) met jaartal 1792. Deels aangepaste muuropeningen aan erfzijde. Noordelijke zijtuitgevel: opkamervenster en twee rechthoekige houten luiken met arduinen dorpels in top, evenals twee oculi.

Verbouwde stal, geritmeerd door steunberen en beëindigd door tandlijst met dropmotief; rechthoekige openingen onder ijzeren I-balk; aan erfzijde laadluik in puntgeveltje.