Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

200 resultaten


ID: 37504 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Ludgerus

Neerrepenstraat (Tongeren)
De plattegrond beschrijft in zijn huidige toestand een driebeukig schip met ingebouwde westtoren, transept en koor van een rechte travee met halfronde sluiting en aangebouwde sacristiëen aan weerszij.


ID: 37528 | Bouwkundig element

Burcht van Kolmont

Oude Kolmontstraat (Tongeren)
Burchtruïnes, zichtbaar temidden van de loofbomen waarmee de hoge burchtheuvel begroeid is.


ID: 37429 | Bouwkundig element

Sint-Hubertuskapel

Rutterweg (Tongeren)
Barokkapel van 1729 met oudere, romaanse kern uit de 12de eeuw, gelegen temidden van de beemden. Omringend kerkhof met enkele grafkruisen uit eind 16de- begin 17de eeuw.


ID: 37568 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Martinus

Sint-Evermarusstraat (Tongeren)
Neoclassicistische kerk, in 1844 aangebouwd tegen de romaanse toren van de oorspronkelijke kerk uit de 12de eeuw. Gelegen temidden van het ommuurde kerkhof.


ID: 37590 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Servatius

Viséweg (Tongeren)
Van de oorspronkelijke kerk in Rijn-Maaslandse stijl uit 12de-13de eeuw bleven alleen de toren, en het koor bewaard. De midden- en zijbeuken uit de 17de eeuw werden in neoromaanse stijl herbouwd (1865-1870) naar ontwerp van architect H. Jaminé.


ID: 200347 | Bouwkundig element

Romeinse toren, monasteriummuur

Vrijthof (Tongeren)
Op de site Vrijthof kwamen bij opgravingen overblijfselen tevoorschijn van vier bouwprojecten, twee Romeinse en twee middeleeuwse. De oudste overblijfselen dateren uit de 2de en 3de eeuw.


ID: 83685 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Laurentius met kerkhof

Steenkerkestraat (Veurne)
Landelijk kerkje gelegen ten noorden van de Steengracht, midden een omhaagd kerkhof, omgeven met linden; bakstenen toegangspad geflankeerd door Heilig Hartbeeld. De kerk bewaart een deels romaanse toren 12de eeuw. Het zuidkoor is te dateren circa 1250-1325 en is een waardevolle getuige van de bloei van baksteenarchitectuur in de streek van Veurne tijdens de 13de eeuw. In en rond de Sint-Laurentiuskerk bevinden zich verschillende relicten die verband houden met de wereldoorlogen.


ID: 17082 | Bouwkundig element

Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaart met kerkhof

Wulveringemstraat (Veurne)
Georiënteerd laatgotisch bedehuis met belangrijke resten van vroegere romaanse kerk. Ingeplant midden de dorpskom ten zuiden van het kasteel Beauvoorde. Omringend kerkhof en kerkpad respectievelijk afgezoomd met dubbele en enkele rij linden. Op het kerkhof onder meer oorlogsgedenkteken en Brits militair ereperk.


ID: 37740 | Bouwkundig element

Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Ten Hemel Opneming

Dorpsstraat (Voeren)
Driebeukig schip met voorstaande westtoren, een transept en een koor. Aansluitend het kerkhof.


ID: 37840 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Martinus met kerkhof

Kerkstraat 1 (Voeren)
Classicistische kerk met romaanse toren, gelegen op een met een boomgaard beplante heuvel even ten noorden van het dorpscentrum, en omringd door het ommuurde kerkhof.