Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

13232 resultaten


ID: 216610 | Bouwkundig element

Portierswoning kasteel Wolfshagen

Frans Walravensstraat 82 (Beersel)
Traditionele portierswoning van het voormalige kasteel Wolfshagen, samen met de tot woning omgevormde kapel en de voormalige kasteeldreef de enige resten die nog verwijzen naar het kasteel.


ID: 304450 | Bouwkundig element

Herberg De Zwaan

Gemeentehuisstraat 1 (Beersel)
Het opvallend hoekpand gelegen rechtover het gemeentehuis, werd opgetrokken als kapelaanshuis in de 18de eeuw. Later in gebruik als woning voor onderpastoors en als gemeentehuis.


ID: 38895 | Bouwkundig element

Twee schuren

Haakstraat 4 (Beersel)
Rechts een dwarsschuur, links, een langsschuur. Complex van twee schuren uit einde 18de eeuw, waartegen recente constructies zijn gebouwd.


ID: 38872 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Lambertus

Herman Teirlinckplein (Beersel)
20ste-eeuws neogotisch kerkgebouw met bewaarde laatgotische toren, gewijd aan de Heilige Lambertus en opgericht op de top van een steile heuvel. De kerk vormt de noordwestelijke wand van het Herman Teirlinckplein.


ID: 38875 | Bouwkundig element

Hof te  Hongarije

Hongarijestraat 207 (Beersel)
Gesloten hoeve uit de 18de eeuw gelegen in het glooiende landschap Opperste Hoogveld; sinds de 18de eeuw ook bekend als Hof te Hongarije.


ID: 38876 | Bouwkundig element

Pastorie Sint-Lambertusparochie

Hoogstraat 1 (Beersel)
18de-eeuwse pastorie in bak- en natuursteen opvallend gelegen op een groot perceel tegenover de parochiekerk langs de Hoogstraat, waar ze de visuele afsluiting vormt van het Herman Teirlinkplein langs de oostzijde.


ID: 304524 | Bouwkundig element

Onze-Lieve-Vrouwkapel

J. B. Vandenboschstraat 18 (Beersel)
Onze-Lieve-Vrouwkapel, ook bekend als Wit Kapelleke, wegkapel gelegen op de kruising van vier straten, in ooit landelijk, onbebouwd gebied. Achter de kapel staat een linde.


ID: 38859 | Bouwkundig element

Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw

Kapelaansplein 1 (Beersel)
Laatgotische kerk met omringend geruimd kerkhof. Het huidige gebouw gaat terug tot de 14de eeuw met belangrijke restauraties in de 19de eeuw.


ID: 304431 | Bouwkundig element

Estaminet In de Heidebloem

Krabbosstraat 109-113 (Beersel)
Langgestrekt 18de-eeuws estaminet In de Heidebloem, zoals vaag te lezen staat op de met imitatieboomstammen omgeven tekstplaat op de hoek van het gebouw.


ID: 303409 | Bouwkundig element

Sint-Lambertuskapel

Laarheidestraat (Beersel)
De Sint-Lambertuskapel gaat terug tot 1791 en werd opgericht ter ere van de patroonheilige van Beersel: de Heilige Lambertus. In haar huidig voorkomen doet de kapel 20ste-eeuws aan.