Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

13232 resultaten


ID: 29367 | Bouwkundig element

Classicistisch burgerhuis

Jan van Eyckplein 10 (Brugge)
Diephuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder afgewolfd zadeldak. Oude kern, zie hoge beluikte kelderopening. Aangepaste classicistische lijstgevel van arduin uit de tweede helft van de 18de eeuw, oorspronkelijk met enkelhuisopstand.


ID: 29369 | Bouwkundig element

Stadswoning

Jan van Eyckplein 12 (Brugge)
Diephuis van heden drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), van circa 1700 met in de loop van de 19de eeuw echter aangepaste muuropeningen; twee bewaarde ontlastingsbogen op de bovenverdieping. Consoliderende "Kunstige Herstelling" in 1994 naar ontwerp van architect A. Dugardyn (Brugge).


ID: 29370 | Bouwkundig element

Stadswoning met trapgevel

Jan van Eyckplein 13 (Brugge)
Diephuis van drie traveeën + drie à vijf onregelmatige traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit de 18de eeuw; verbouwde begane grond boven gepikte plint.


ID: 29361 | Bouwkundig element

Stadswoning In de Jeugdige Bron

Jan van Eyckplein 4 (Brugge)
Diephuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), 18de-eeuws uitzicht in plaats van houten gevel. "Kunstige Herstelling" in 1927 naar ontwerp van architect J. Viérin (Brugge) met verwijdering van de beschildering.


ID: 83137 | Bouwkundig element

Herenhuis

Jeruzalemstraat 17 (Brugge)
Imposant herenhuis van twaalf traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (nok parallel met de straat, Vlaamse pannen). 18de-eeuws pand.


ID: 83139 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Jeruzalemstraat 21 (Brugge)
Huis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Mogelijk teruggaand tot de 16de eeuw voortgaande op bewaarde balklagen en dakconstructie bestaande uit schaar- en nokgebinte, doch wijzigingen aangebracht in de loop van de 18de en de 19de eeuw.


ID: 81960 | Bouwkundig element

Hoekhuis

Jozef Suvéestraat 4 (Brugge)
Hoekpand van één hoofdvolume onder zadeldak waarop drie haakse zijpanden zijn geënt; vijf/zes + drie traveeën en twee bouwlagen. Gebouwd circa 1700. "Kunstige Herstelling" van 1891 onder meer verlagen van de vensters.


ID: 29371 | Bouwkundig element

Kartuizerinnenklooster

Kartuizerinnenstraat 2-4 (Brugge)
Voormalig Kartuizerinnenklooster, hier opgericht vanaf de late 16de eeuw en fasegewijs uitgebouwd en uitgebreid, voornamelijk in de eerste helft van de 17de en 18de eeuw. Tussen 1575 tot 1783 in gebruik geweest als klooster. De bakstenen kloostergebouwen op een U-vormige plattegrond zijn gelegen rond een binnenplaats met voornamelijk een 18de-eeuws karakter. Ze omvatten een zaalkerk palend aan de huidige Kartuizerinnenstraat, die opklimt tot de vroege 17de eeuw en die vanaf 1893 gebruikt werd als militaire kapel en in 1927 werd omgevormd tot oorlogsgedenkteken. Het kloosterpand bewaart twee pandgangen, waarvan de bouw aanving in de vroege 17de eeuw, en een vleugel aan de Reie met 18de-eeuws uitzicht.


ID: 81970 | Bouwkundig element

Hoekhuis

Kastanjeboomstraat 1 (Brugge)
Hoekhuis van drie + één traveeën en één bouwlaag onder zadeldak uit de 16de eeuw. Verankerde en witbeschilderde, bakstenen tuitgevel met links schouderstuk en afgeschuinde hoek op gepikte plint.


ID: 81972 | Bouwkundig element

Burgerhuis met tuin en tuinpaviljoen

Kastanjeboomstraat 13 (Brugge)
Huis van vier traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak (leien), van "JAAR / 1907", zie gevelsteen, naar ontwerp van architect J. De Bisscop (Brugge). Bakstenen lijstgevel met dubbelhuisopstand, horizontaal geleed door kordons en doorgetrokken lekdrempels van natuursteen. Rechts, poortje leidend naar beboomde stadstuin. Tuinpaviljoen in overgangsstijl tussen Lodewijk XV en XVI met opschrift "M D C C L X I X" (1769) in de fries. Gearticuleerd volume van vijf traveeën en één bouwlaag met een bepleisterde en beschilderde lijstgevel waarin drie middentraveeën zijn opgevat als een sterk uitspringend risaliet.