Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

39126 resultaten


ID: 38055 | Bouwkundig element

Villa Zonneschijn

Emiel Clauslaan 101 (Deinze)
Tussen de steenweg en de Leie gelegen landhuis, vermoedelijk gebouwd begin 19de eeuw door de Gentse industrieel Heyndrickx. Voormalig woonhuis en atelier van kunstschilder Emiel Claus. Na zijn dood tijdelijk museum.


ID: 38053 | Bouwkundig element

Boerenarbeiderswoning

Emiel Clauslaan 93 (Deinze)
Langgestrekt boerenarbeiderswoning met omhaagde voortuin en ijzeren hek. Verankerde witgekalkte gevels op gepikte plint, vijf + drie traveeën onder zadeldak, opklimmend tot de eerste helft van de 19dee eeuw.


ID: 37999 | Bouwkundig element

Stadstekenschool, later vredegerecht, ontworpen door A. Van Assche

Emiel Clausplein 4 (Deinze)
Neogotisch gebouw van zeven traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak van 1870-72 naar ontwerp van architect Auguste Van Assche, restaurateur van de Onze-Lieve-Vrouwekerk.


ID: 38238 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Engelhoekstraat 25 (Deinze)
Ver achterin gelegen hoeve met boerenwoning van zeven traveeën onder zadeldak, uit de tweede helft van de 18de eeuw. Rechts aanleunend stalgedeelte van vijf traveeën met getoogd deurtje. Ten westen, naast het toegangshek, bakhuis van het samengestelde type.


ID: 38241 | Bouwkundig element

Boerenwoning

Engelhoekstraat 31 (Deinze)
Boerenwoning van zeven traveeën uit de eerste helft van de 19de eeuw, gelegen ten noorden in het omhaagde en met gras begroeide voorerf met boomgaard afgesloten met rood ijzeren hek. Ten westen, recente stallen. Ten oosten, bakhuis van het samengestelde type.


ID: 38081 | Bouwkundig element

Hoeve Goed te Gampelaere

Gampelaeredreef 27-29 (Deinze)
Van het oude Goed te Gampelaere, voormalige zetel van de heerlijkheid Gampelaere, bleef een brede buitenwal van de oorspronkelijke site met walgracht met dubbel grachtensysteem en motte bewaard. Hoeve met vernieuwde gebouwen die bereikbaar zijn via een toegangshek tussen gewitte pijlers. De hoeve met losse bestanddelen bestaat uit een boerenwoning aan de oostzijde uit het eind 19de eeuw en een ruime bakstenen schuur en stallen aan de noordzijde, vergroot circa 1920.


ID: 35348 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Gaverstraat 4A (Deinze)
Langgestrekt hoevetje, opklimmend tot eind 18de of begin 19de eeuw. Naar zuiden georiënteerd, witgekalkt geveltje op gepikte plint van zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak. Rechts en links aanleunende traveeën en stallen.


ID: 35185 | Bouwkundig element

Hof de Congo

Gaverstraat 6 (Deinze)
Afgelegen hoeve met bakstenen woonhuis van fruitteler, volgens keramieksteentje met huisnaam daterend van 1885. Ten zuidoosten, grote schuur met bakstenen gevels geritmeerd door rondboogarcade en rondbogige spaarvelden.


ID: 35581 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Gentseheirweg 8 (Deinze)
Hoeve uit de tweede helft van de 19de eeuw, gebouwd op de plaats van een bestaande hoeve. Bakstenen boerenwoning van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak. Eenvoudig bakstenen wegkapelletje met Onze-Lieve-Vrouwebeeld, gedateerd 1945.


ID: 38189 | Bouwkundig element

Villa

Gentsesteenweg 2 (Deinze)
Alleenstaande woning vermoedelijk daterend van circa 1900 met omhaagde voortuin en inrijhek in betonnen imitatieboomstammen.