Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

39144 resultaten


ID: 20011 | Bouwkundig element

Twee stadswoningen

Akkerstraat 22-24 (Gent)
Twee huizen met bepleisterde lijstgevel van samen vijf traveeën, twee en een halve bouwlaag en zadeldak (pannen), van 1867.


ID: 20015 | Bouwkundig element

Zeven rijhuizen en leerlooierij

Akkerstraat 39-53 (Gent)
Eenheidsbebouwing van zeven rijhuizen met in totaal eenentwintig traveeën, twee bouwlagen en zadeldaken (pannen), volgens bouwaanvraag te dateren 1855. Centrale doorgang naar een voormalig industrieel complex. Resterend hoofdgebouw (1850) van de huidevetterij A. De Smet & C°, nadien leerlooierij C. Colpaert & C°.


ID: 20012 | Bouwkundig element

Stadswoningen

Akkerstraat 72-76, 76A-B (Gent)
Rijhuizen van samen zeven traveeën en twee bouwlagen onder zadeldaken, van 1856. Links verankerde bakstenen zijgevel met vier traveeën, onder meer twee blinde. Erachter gelegen aanbouw: oudere huisjes van één bouwlaag onder zadeldaken.


ID: 20014 | Bouwkundig element

Stadswoning

Akkerstraat 78-80 (Gent)
Breedhuis van zeven traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, daterend uit de eerste helft van de 19de eeuw en met een ontpleisterde lijstgevel.


ID: 20016 | Bouwkundig element

Rijhuizen

Akkerstraat 82-84 (Gent)
Rijhuisjes met lijstgevel van samen zes traveeën en twee bouwlagen, afgedekt met zadeldak, links overbouwde doorgang naar een industrieel complex. 19de-eeuws uitzicht doch mogelijk oudere kern.


ID: 20170 | Bouwkundig element

Burgerhuis met brouwerijen en stokerij

Akkerstraat 82-84, 84A-M, Brugsepoortstraat 1-11 (Gent)
Rijhuis van vijf traveeën en drie bouwlagen onder aangepast(?) pseudomansardedak, daterend uit de tweede helft van de 18de eeuw en aangepast in de eerste helft van de 20ste eeuw. Erachter resten van een complex dat vanaf het vierde kwart van de 19de eeuw minstens twee brouwerijen, deze van de Gebroeders Van Bambeke en de Brouwerij Vanderhaegen, en een stokerij van de Gebroeders Van Bambeke conglomereert.


ID: 20017 | Bouwkundig element

Pharmacodynamisch Instituut

Albert Baertsoenkaai, Jozef Kluyskensstraat (Gent)
Het Pharmacodynamisch Instituut werd in eclectische stijl, met voornamelijk neogotische inslag, ontworpen door architect Louis Cloquet tussen 1900 en 1905. Het complex, van de straat gescheiden door een tuintje en ijzeren hek, vertoont een fraaie polychrome gevel met twee bouwlagen geritmeerd door getrapte dakvensters en neogotische vensternissen en boogvelden.


ID: 301346 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Coupure en omgeving

Albert Baertsoenkaai, Bijlokekaai, Bijlokestraat, Bijlokevest, Brioolstraat, Contributiestraat, Coupure, Ekkergemstraat, Hospitaalstraat, Iepensteeg, Iepenstraat, Jan van Hembysebolwerk, Krommenelleboog, Lieven de Winnestraat, Lindenlei, Maurice De Weertstraat, Papegaaistraat, Pieter Colpaertsteeg, Roderoestraat, Theresianenstraat, Twaalfkameren, Waldamkaai (Gent)
De Coupure wordt afgeboord door bomenrijen van lindes en platanen. De Sint-Agnetabrug en de sluiskom vormen het zuidoostelijke uiteinde van de Coupure waar het kanaal aansluit bij de Leie.


ID: 26205 | Bouwkundig element

Sint-Lucasinstituut

Alexianenplein 1-2, Ingelandgat 36 (Gent)
Voormalig klooster van de zusters cisterciënzers van Oost-Eecloo, voormalige jezuïetenresidentie vanaf 1833, huidig Sint-Lucasinstituut. Van het oude klooster van Oost-Eecloo bleven nog enkele 17de-eeuwse restanten behouden. Tussen 1840-1844 werd een neobarokke kerk opgetrokken naar ontwerp van pater Herman Meganck, met voorgevel in de Posteernestraat. In functie van het Sint-Lucasinstituut kwamen in het laatste kwart van de 19de eeuw en begin 20ste eeuw nieuwe gebouwen tot stand volgens een neogotisch totaalconcept.


ID: 103225 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Citadelpark

Ambroise Verschaffeltdreef, Eugène Felixdreef 2, Familie De Vignedreef, Familie Van Rysselberghedreef 2, Fernand Scribedreef 1, Gustaaf Den Duitsdreef, Gustaaf Vanaisedreef, Hofbouwlaan 28-29, Jacques de Lalaingdreef, Jan Hoetplein 1, Jozef Mengaldreef, Jules Bretondreef, Louis Hanssensdreef, Louis Minarddreef, Norbert Rosseaudreef, Paul Bergmansdreef 2, Théodore Canneelpad (Gent)
Het Citadelpark werd in 1875 naar ontwerp van H. Van Hulle aangelegd ter hoogte van de tussen 1819 en 1831 gebouwde citadel. Het park in landschappelijke stijl omvat talrijke loofbomen, gras- en bloemperken, brede dreven, vijvers, kunstmatige grotten, watervallen, rozentuinen en een pergola.