Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

39144 resultaten


ID: 25702 | Bouwkundig element

Burgerhuizen

Rekelingestraat 1-3 (Gent)
Burgerhuizen met eind 19de-eeuwse voorgevel ontworpen als een lijstgevel van vier traveeën, drie en een halve bouwlaag met zadeldak. Twee houten neoclassicistische winkelpuien met gebogen fronton.


ID: 25886 | Bouwkundig element

Vismarkt

Rekelingestraat 5, 5A, Sint-Veerleplein 5B (Gent)
De oorspronkelijke Vismarkt werd na de brand van 1872 uitgebreid op L-vormige plattegrond en voorzien van nieuwe ingang in de Rekelingestraat. naast het Nieuw Vleeshuis waarmee hij onderling verbonden is. Monumentale ingangspoort in barokstijl van twee bouwlagen onder een zadeldak, gebouwd onder leiding van Adriaan Van der Linden in 1689. De twee gevels die in de Rekelingestraat toegang verleenden tot de overdekte Vis- en Vleesmarkt zijn reconstructies van gotische en traditionele bak- en zandsteenarchitectuur en dateren van 1872.


ID: 27001 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Remi Vlerickstraat 53-55 (Gent)
Aanvankelijk dubbelhuis van vijf traveeën met één bouwlaag en zadeldak, daterend van 1885. Heden opgesplitst in twee woningen waarbij de oorspronkelijke vensters en gevelaflijning bij nummer 53 verloren gingen.


ID: 25704 | Bouwkundig element

Stadswoningen

Ridderstraat 1, 5 (Gent)
Enkelhuizen van twee traveeën met drie bouwlagen onder zadeldak met verankerde, bepleisterde (nummer 1, 7) of gecementeerde (nummer 5) lijstgevel uit de 19de eeuw.


ID: 25707 | Bouwkundig element

Drie arbeiderswoningen en beluik

Ridderstraat 10 (Gent)
Huizenrij van drie enkelhuizen langs de straatzijde en rechthoekige deur die toegang verleent tot een achterin gelegen beluik met drie huisjes uit de 19de eeuw.


ID: 25765 | Bouwkundig element

Hoekhuis

Ridderstraat 17, Sint-Jacobsnieuwstraat 38 (Gent)
Hoekhuis van drie traveeën breed, negen traveeën diep en drie en een halve bouwlaag hoog onder schilddak, uit de 19de eeuw. Bepleisterde en witgeschilderde lijstgevels geleed door omlopende kordons.


ID: 25706 | Bouwkundig element

Klooster der Ursulinen

Ridderstraat 2 (Gent)
Sterk verminkte en verbouwde voorgevel van zes traveeën met drie bouwlagen, twee resterende traveeën met één bouwlaag en sporen van een inrijpoort, met kern uit de tweede helft van de 17de eeuw aangepast in de loop van de 19de eeuw. Recente inrijpoort en sobere neogotische gebouwen, in L-vorm ingeplant rondom een geplaveide binnenplaats.


ID: 26221 | Bouwkundig element

Hoeve

Rijsbrugge 3 (Gent)
Omhaagde voortuin en ijzeren hek tussen overhoekse hekpijlers. Verankerd donker bakstenen gebouw van zeven traveeën met één bouwlaag en zadeldak in een gevelsteen van de rechter zijpuntgevel gedateerd 1874. Ten noordwesten van het binnenerf, bakstenen dwarsschuur in de zijgevel 1868 gedateerd.


ID: 26435 | Bouwkundig element

Hof De Guchteneëre

Robiniadreef 2B (Gent)
Oorspronkelijk hoogstwaarschijnlijk een heerlijkheid, vermoedelijk met een hooghof en een neerhof. Het Hof De Guchteneere bewaart zijn walgrachten nog aan de noord- en oostkant en is aan de straatzijde afgesloten met een haag. Hoeve met losse bestanddelen in U-vorm geschikt rondom een van de straat niet zichtbaar binnenerf.


ID: 19644 | Bouwkundig element

Klooster en godshuis van Sint-Magdalena

Rodelijvekensstraat 19 (Gent)
Voormalig "Klooster en godshuis van Sint-Magdalena", later "Rode Lijvekensschool" en thans "Secundair Kunstinstituut". De kloostergebouwen klimmen op tot eind 16de eeuw of de eerste helft van de 17de eeuw. Ze zijn opgevat als twee verdiepingen hoge vleugels onder zadeldaken en uitgewerkt in baksteenbouw. In de loop van de tweede helft van de 19de eeuw uitgebreid naar het westen met twee dwarsvleugels van één bouwlaag.