Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1117 resultaten


ID: 14463 | Bouwkundig element

Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaart met kerkhof

Dorpsstraat 100 (Wuustwezel)
Neogotische kerk omgeven door beboomd kerkhof afgezet met ijzeren hek op laag bakstenen muurtje.


ID: 14523 | Bouwkundig element

Decanale kerk Sint-Amelberga met kerkhof

De Linden (Zandhoven)
De gotische kerk dateert uit begin 16de eeuw, gelegen even ten zuiden van de oude dorpskern, omhaagd kerkhof rond de kerk.


ID: 215755 | Bouwkundig element

R.T.T.-gebouw

Hendrik Thumasplein 42 (Zaventem)
In de lintbebouwing opgenomen bedrijfspand van twee ongelijke traveeën en twee bouwlagen onder plat dak, kadastraal ingetekend in 1942.


ID: 215756 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Hendrik Thumasplein 44 (Zaventem)
Karakteristiek rijhuis van twee bouwlagen onder pannen zadeldak naar ontwerp van de architect J.L. Vanderschueren, kadastraal ingetekend in 1940.


ID: 307070 | Bouwkundig element

Grafteken Coppin-Van Geetsom

Kerkhoflaan (Zaventem)
Eclectisch portiekgraf, opgetrokken in 1941 voor de leerlooiersfamilie Coppin-Van Geetsom met een beeld van de hand van Gustave Fischweiler.


ID: 40894 | Bouwkundig element

Luchthaven Brussel Nationaal

Luchthaven Brussel Nationaal 1 (Zaventem)
De nationale luchthaven is ingeplant op een omvangrijk terrein dat zich uitstrekt over het noordelijke deel van Zaventem, een deel van Diegem en Steenokkerzeel.


ID: 209809 | Bouwkundig element

Betonnen kazematten

Abdijhoek (Zedelgem)
Betonnen kazematten, restanten van de versterking, door de Duitse bezetter opgetrokken rond de abdij van Zevenkerken (zie Brugge, Sint-Andries) tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ronde uitbouwen met rechthoekige schietgaten.


ID: 210036 | Bouwkundig element

Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Banneux

Acaciastraat (Zedelgem)
Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Banneux, links van de ingang naar de sporthal "De Bosserij" gelegen. Circa 1945 gebouwd in opdracht van Prudence Janssens. Opgenomen door de gemeente Zedelgem op de lijst van het erfgoed op haar grondgebied. Oranje baksteenbouw onder zadeldak, hoge dakoverkapping (betonnen platen). Geprofileerde spitsboogopening.


ID: 209657 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Ichtegemsestraat 1 (Zedelgem)
Achterin gelegen hoeve met losse bestanddelen rond een onverhard erf. De site staat al op de Ferrariskaart (1770-1778) en het primitief kadasterplan (circa 1830). Het kadaster registreert in 1913 een volledige herbouw van het woonhuis, de landgebouwen ondergaan enkele wijzigingen. In 1941 volgt nog een uitbreiding van het woonhuis en worden de landgebouwen aangepast. Woonhuis ten noorden van het erf, dubbelhuis in bruine, verankerde baksteen met twee bouwlagen en vier traveeën met links een opkamertravee onder zadeldak (zwarte, mechanische pannen).


ID: 209345 | Bouwkundig element

Arbeiderswoning

Koornemoezen 4 (Zedelgem)
Achterin gelegen lage werkmanswoonst, bereikbaar via een onverharde weg. Het kadaster registreert in 1863 de bouw van een huis. Volgens een mutatiestaat zou het huis in 1929 zijn herbouwd, circa 1943 volgt een aanzienlijke zuidelijke uitbreiding. Verankerde en witbepleisterde baksteenbouw onder zadeldaken (Vlaamse pannen). Hoofdvolume (wellicht van 1929) met historiserende elementen zoals de geprofileerde tudorboogvormige deuropening en dakvenster met geprofileerde rondboognis. Voorts rechthoekige vensters onder houten lateien. Dwars aangebouwde vleugel van 1943 met eveneens bepleisterde muren en rechthoekige muuropeningen.