807 resultaten


ID: 140 | Bouwkundig element

Huis Dirk Martens

Lange Zoutstraat 36 (Aalst)
Huis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (leien). Verhoogde halsgevel met vermenging van classicistische en laatbarokke elementen, vermoedelijk te situeren eind 17de eeuw of begin 18de eeuw. Bepleisterde bak- en natuursteen.


ID: 423 | Bouwkundig element

Pastorie

Meldert-Dorp 2 (Aalst)
Verscheidene malen herbouwd, onder meer in 1717; verbouwd in het eerste kwart van de 19de eeuw. Voortuin en grote bebouwde achtertuin op een hoge dam gelegen; omringd door een vrij hoge muur van bakstenen en kasseien, die het straattracé volgt.


ID: 450 | Bouwkundig element

Hoeve Hof te Mutsereel

Mutsereelstraat 39 (Aalst)
Het Hof te Mutsereel heeft een middeleeuwse oorsprong (11de eeuw) maar bestaat enkel nog uit een - in kern 17de-eeuws - woonhuis en een 19de-eeuws bijgebouw met koetshuis gelegen op een beperkt perceel bereikbaar via een smalle toegangsweg.


ID: 241 | Bouwkundig element

Laatbarokke stadswoning

Priester Daensplein 6 (Aalst)
Laat-barok diephuis met twee en een halve bouwlaag van twee traveeën onder zadeldak (nok deels loodrecht op en evenwijdig met straat, pannen) uit het vierde kwart van de 17de eeuw - eerste kwart van de 18de eeuw.


ID: 76226 | Bouwkundig element

Stadswoning

Rozemarijnstraat 9 (Aalst)
Verankerde beraapte gevel met twee gekoppelde rechthoekige vensters in omlijstingen van arduin met kwarthol beloop (tweede helft van de 18de eeuw) en gecementeerde rechthoekige vensteromlijsting in de bovenverdieping.


ID: 421 | Bouwkundig element

Huis Wautershof

Zijpstraat 79-81 (Aalst)
Omringd door bomen, struiken en weiden. Woonhuis in traditionele bak- en zandsteenstijl. Eén bouwlaag en vijf traveeën onder zadeldak, daterend uit het eerste kwart van de 18de eeuw.


ID: 33385 | Bouwkundig element

Hoeve Goed ter Pieten

Blauwgoedstraat 2 (Aalter)
Ingeplant in de knik van de straat, bij de Driesbeek, met nieuwe toegangsdreef naar de Driesstraat en deels op Knesselare gelegen. Heden enkel nog behouden imposant woonhuis met hoog- en laaghuis ten westen van een verhard erf, met verbouwde stallen en schuur ten noorden.


ID: 33337 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Grote-Kapellestraat 36 (Aalter)
Hoeve met losstaande bestanddelen op omhaagd en met gras begroeid erf en boomgaard met gerenoveerd boerenhuis van zes traveeën onder zadeldak, opklimmend tot begin 18de eeuw en grote bakstenen schuur onder zadeldak van 1890.


ID: 34814 | Bouwkundig element

Boerenwoning

Leistraat 7-9 (Aalter)
Merkwaardige gebouwen onder verschillende pannendaken; nummer 7 met 1717 gedateerde moerbalk.


ID: 34842 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Spildoorn 2 (Aalter)
Grote, voorheen "omwalde", hoeve met losstaande bestanddelen, gelegen midden veld en wetland. Woonhuis met oude kern gedeeltelijk verbouwd. Een gedeelte van vijf traveeën (?) en één bouwlaag onder zadeldak (pannen) en een gedeelte rechts ernaast van drie traveeën (?) en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen).