Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2153 resultaten


ID: 27972 | Bouwkundig element

Hoeve

Holandstraat 14 (Maarkedal)
Van de oorspronkelijke hoeve met vier gebouwen opgesteld rondom een vierkant erf, bleven alleen de 18de-eeuwse lage, lange boerenwoning onder pannen zadeldak en het rechter deel van de 19de-eeuwse bedrijfsvleugel aan de straatzijde bewaard.


ID: 28038 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve

Weitstraat 25 (Maarkedal)
Gesloten hoeve in kern opklimmend tot de eerste helft van de 18de eeuw met behoud van opstelling rondom haast vierkant erf. Grotendeels gekasseid erf met gebetonneerde vroegere mestvaalt voor de stallen. Aan de straat vleugel met woning van anderhalve bouwlaag, zeven traveeën en poorttravee onder pannen zadeldak.


ID: 28041 | Bouwkundig element

Hoeve

Weitstraat 31 (Maarkedal)
Hoeve met U-vormige aanleg, minstens opklimmend tot midden 18de eeuw. Woning van acht traveeën met rugzijde aan de straatkant; rechts aansluitend poortgebouw van drie traveeën onder pannen zadeldak. Ten noordoosten, bakstenen dwarsschuur in houtbouw met bewaard lemen vakwerk in noordoostelijke langsgevel. Ten zuidwesten, bakstenen stallen onder zadeldak.


ID: 86132 | Bouwkundig element

Burgerhuis In de Dry Cronen

Bosstraat 16 (Maaseik)
Gerestaureerd burgerhuis, mogelijk gebouwd door burgemeester Jan Jacob Leurs.


ID: 86154 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Bosstraat 50 (Maaseik)
Burgerhuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder steil zadeldak, met kern uit de tweede helft van de 17de eeuw tot de eerste helft van de 18de eeuw, doch huidig neoclassicistisch uitzicht uit eind 19de eeuw.


ID: 73349 | Bouwkundig element

Stadswoning

Grote Kerkstraat 18 (Maaseik)
Breedhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder steil zadeldak. Gewijzigde ordonnantie doch oude kern uit de tweede helft 17de of eerste helft 18de eeuw.


ID: 73351 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Grote Kerkstraat 31 (Maaseik)
Alleenstaand burgerhuis met ommuurde tuin. Het gebouw dateert van 1629 ,maar de ordonnantie in Maasrenaissance-stijl werd in de eerste helft van de 18de eeuw vervangen door de huidige.


ID: 86171 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Anna

Hamontweg 112B (Maaseik)
De huidige parochiekerk is de oorspronkelijke munsterkerk van het kapittel van Aldeneik, oorspronkelijk toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw, gebouwd op de plaats van de kloosterkerk van Harlindis en Relindis. In het plantsoen ten noordoosten twee verplaatste grafkruisen.


ID: 73373 | Bouwkundig element

Stadswoning Wit Kruis

Hepperstraat 15 (Maaseik)
Rijhuis met sterk gewijzigde gevel doch oude kern uit de tweede helft van de 17de of de eerste helft van de 18de eeuw.


ID: 73374 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Hepperstraat 18 (Maaseik)
Breedhuis van vier traveeën en twee en een halve bouwlaag onder zadeldak, met huidig uitzicht uit de tweede helft van de 19de eeuw doch oude kern uit de tweede helft van de 17de of eerste helft van de 18de eeuw.