Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2153 resultaten


ID: 19190 | Bouwkundig element

Stadswoning

Godshuishammeke 57 (Gent)
Huis van zes traveeën en één bouwlaag, onder een hoog mansardedak met deels behouden linker zijaandak en een verankerde en ontpleisterde bakstenen lijstgevel. Volgens archiefstukken en datering op het rechter dakvenster opgetrokken in 1726.


ID: 24719 | Bouwkundig element

Hoekhuis

Goudstraat 12 (Gent)
Hoekhuis van twee bouwlagen en een voorgevel van twee traveeën en zijgevel van vier traveeën, met oudere kern en aangepast in de 19de eeuw. De woning werd gerestaureerd en deels gereconstrueerd met een trapgevel naar het voorbeeld van de oorspronkelijke bouwaanvraag van 1707.


ID: 24751 | Bouwkundig element

Hoekhuis

Graslei 4 (Gent)
Hoekhuis, voorheen zogenaamd Het Verberrende Steen en één geheel vormend met het hoekhuis aan Hooiaard. Hoekhuis van twee bouwlagen met vier traveeën brede voorgevel en zijgevel van twee traveeën onder zadeldak, uit de eerste helft van de 18de eeuw, geheel gerestaureerd in 1911 naar ontwerp van architect A.R. Janssens. Verankerde bakstenen lijstgevel met hardstenen plint en hoekstenen van Franse steen, en verankerde zijtrapgevel.


ID: 24752 | Bouwkundig element

Burgerhuis De Beerie

Graslei 5 (Gent)
Enkelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen met kelderverdieping, onder geknikt zadeldak, gedateerd 1726 op twee gevelstenen. Volgens archiefstukken oorspronkelijk met houten gevel, in 1625-1626 vervangen door stenen gevel en in 1726 gewijzigd; voorgevel in 1912 gereconstrueerd onder leiding van architect A.R. Janssens. Klokgevel in Lodewijk XIV-stijl opgetrokken uit baksteen en Franse kalkzandsteen.


ID: 24757 | Bouwkundig element

Achterhuisje van burgerhuis De Wapens van Zeeland

Graslei 9 (Gent)
Achterhuisje van het huis zogenaamd De Wapens van Zeeland aan de Korenmarkt. Gekanteelde bakstenen lijstgevel van één travee en twee bouwlagen, volgens archiefstukken daterend van 1701.


ID: 19196 | Bouwkundig element

Hoekhuis

Grauwpoort 1-3 (Gent)
Ruim hoekhuis van drie bouwlagen en acht traveeën breed, onder links afgewolfd zadeldak, opgesplitst in twee dubbelhuizen van vier traveeën. Zijgevel van vijf traveeën en drie bouwlagen, rechts afgekante hoek met ezelsoor. In kern minstens opklimmend tot de 17de eeuw: aangegeven door de kelder overkluisd met gedrukte kruisgewelven; voorts aangepast in de eerste helft van de 18de eeuw, daarop wijst onder meer de deels zichtbare witbepleisterde achtergevel in Lodewijk XIV-stijl. Nu gecementeerde lijstgevel met neoclassicistische inslag uit het eerste kwart van de 20ste eeuw.


ID: 24843 | Bouwkundig element

Hoekhuis en stadswoning

Grootkanonplein 1, 1A-D (Gent)
Hoekhuis van drie bouwlagen en een twee traveeën brede gecementeerde lijstgevel met verticale gerichtheid uit de eerste helft van de 20ste eeuw. Zijgevel uitgewerkt met een gecementeerde lijstgevel met drie ongelijke traveeën en vier bouwlagen. Aanpalend rijhuis uit de eerste helft van de 18de eeuw, opgevat als een diephuis van drie traveeën en vier bouwlagen met een bepleisterde en beschilderde klokgevel.


ID: 24848 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Grootkanonplein 6 (Gent)
Diephuis van vijf traveeën en drie bouwlagen met een halsgevel uit eerste helft 18de eeuw.


ID: 26044 | Bouwkundig element

Hoekhuis Den Buck

Grootkanonplein 9 (Gent)
Bepleisterd en verankerd hoekhuis van drie bouwlagen en zadeldak, volgens archiefstukken gebouwd ter vervanging van een houten gevel in 1718. Voorgevel van drie traveeën met een verhoogde halsgevel afgezet met voluten en bekronend driehoekig fronton.


ID: 24890 | Bouwkundig element

Hoekhuis

Haringsteeg 4, Hertogstraat 23 (Gent)
Hoekhuis met twee bouwlagen afgedekt met zadeldak, uit het eerste kwart van de 18de eeuw, met aanpassingen uit de 19de eeuw. Baksteen gecombineerd met zandsteen, voorzien van een drie traveeën brede klokgevel aan de voorkant.