6631 resultaten
ID: 4175 | Bouwkundig element
Huikstraat 2 (Antwerpen)
Winkelhuis in neoclassicistische stijl op de hoek van Huikstraat en Kommekensstraat, gebouwd in opdracht van de heer P.J. Cauwenbergh, naar een ontwerp door Frans Claes uit 1892. Mariabeeld met stralenkrans uit het einde van de 18de of het begin van de 19de eeuw, in een omlijste nis.
ID: 7233 | Bouwkundig element
Jachthavenweg (Antwerpen)
De Molen van Sint-Anneke of de Molen van 't Veertje is een laat 18de-eeuwse houten korenwindmolen van het type staak- of standerdmolen met een gesloten voet, tijdens het interbellum ingeplant aan de Schelde op een horecapaviljoen. Architect Renaat Braem stond in de jaren 1970 in voor de restauratie van de windmolen en de renovatie van het café-restaurant onder de molen.
ID: 4201 | Bouwkundig element
Kaasrui 3 (Antwerpen)
Classicistisch burgerhuis van vijf traveeën en drie bouwlagen onder een schilddak, uit het vierde kwart van de 18de eeuw.
ID: 5097 | Bouwkundig element
Kammenstraat 32-34 (Antwerpen)
Laatclassicistisch herenhuis van Jean-Etienne Werbrouck, koopman en burgemeester van Antwerpen, te dateren circa 1775. Bepleisterde, beschilderde lijstgevel van zeven traveeën en drie bouwlagen, bekroond door een breed driehoekig fronton.
ID: 6982 | Bouwkundig element
Karel Oomsstraat 69 (Antwerpen)
Restant van een landhuis in laat-classicistische stijl, te dateren in het laatste kwart van de 18de of de beginjaren van de 19de eeuw. Het Hof van Biart gaat in oorsprong terug op een vroeger 'hof van plaisantie', waarvan de geschiedenis gekend is tot het midden van de 17de eeuw.
ID: 5120 | Bouwkundig element
Keizerstraat 15 (Antwerpen)
Het herenhuis "de Sonnewijser" dateert in kern uit de 16de eeuw en werd destijds bewoond door burgemeester Nicolaas Rockox senior. Aangepast in rococostijl na 1760, verhoogde François Baeckelmans in 1886 de tweede verdieping.
ID: 5143 | Bouwkundig element
Keizerstraat 38 (Antwerpen)
Breedhuis in 1655 samengesteld uit twee traditionele kernen opklimmend tot tweede helft van de 16de eeuw of de 17de eeuw. In laatclassicistische stijl aangepast met een extra verdieping en lijstgevel omstreeks 1800.
ID: 5116 | Bouwkundig element
Keizerstraat 5-7 (Antwerpen)
Samenstel van oorspronkelijk drie huisjes, die in het eerste kwart van de 16de eeuw werden verbouwd werden tot een patriciërswoning. Begin 19de eeuw kwam dit hotel in het bezit van G. Agie die het verder uitbreidde in de Ambtmanstraat.
ID: 5151 | Bouwkundig element
Keizerstraat 60 (Antwerpen)
Laatclassicistisch burgerhuis, de bewaarde rechter helft van een herenhuis dat eertijds ook het links aanpalende perceel besloeg. Het klom minstens op tot het midden van de 18de eeuw, mogelijk met een oudere kern, en werd wellicht in de vroege 19de eeuw aangepast. Charles Boisacq uit Spa splitste het oorspronkelijk acht traveeën brede gebouw op in twee panden.
ID: 5126 | Bouwkundig element
Keizerstraat 63 (Antwerpen)
Herenhuis dat uit drie vleugels bestaat ingeplant rond een binnenplaats, en in kern opklimt tot de 16de eeuw. Het gevelfront werd in classicistische stijl heropgebouwd omstreeks 1780, in opdracht van Charles Joseph van Havre en Maria Theresia Moretus.