Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

9657 resultaten


ID: 83385 | Bouwkundig element

Stadswoning

Molenmeers 40 (Brugge)
Diephuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, waarschijnlijk uit de 17de-eeuw. Huidig uitzicht resultaat van latere aanpassingen onder meer in 1836 aanpassen van de muuropeningen en later plaatsen van winkelpui. In 1990 consoliderende "Kunstige Herstelling" naar ontwerp van architect I. Martens (Ichtegem).


ID: 83366 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch herenhuis van 1845

Molenmeers 6 (Brugge)
Neoclassicistisch herenhuis van 1845. Dubbelhuis van zeven traveeën en drie bouwlagen onder schilddak (Vlaamse pannen).


ID: 83367 | Bouwkundig element

Herenhuis

Molenmeers 7 (Brugge)
Diephuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder schilddak (Vlaamse pannen), met gevel van 1828. Middentraveeën oorspronkelijk voorzien van gekoppelde deuren en vensters met deelzuil; ramen met grote roedeverdeling.


ID: 83392 | Bouwkundig element

Stadswoning

Molenmeers 74 (Brugge)
Huis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. De jaarankers 1681 in de linker travee houden verband met het tijdstip waarop toegelaten werd een houten gevel te slopen. Oorspronkelijke trapgevel van twee bouwlagen wordt in 1831 verlaagd tot een later afgebroken puntgevel.


ID: 83369 | Bouwkundig element

Herenhuis in neoclassicistische stijl uit 1840

Molenmeers 9 (Brugge)
Neoclassicistisch enkelhuis van 1840. Drie traveeën en drie bouwlagen onder schilddak (Vlaamse pannen). Bepleisterde en beigebeschilderde lijstgevel boven een grijze plint. Horizontaal belijnende imitatievoegen op de begane grond, kordonvormende lekdrempels op de bovenverdieping en omlopende kroonlijst op houten klossen.


ID: 29518 | Bouwkundig element

Patriciërswoning Hof Bladelin

Naaldenstraat 17-21, 19A (Brugge)
Voormalige patriciërswoning, sinds 1829 klooster van de zusters van Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaart. Complex bestaande uit een nagenoeg vierkant bouwblok met centrale binnenplaats aan de zuidoost-, zuidwest- en noordwestzijde afgezet met galerijen; zuidelijke traptoren in oksel; kapel aan noordwestzijde en achterliggende ommuurde tuin lopend tot aan de Grauwwerkersstraat met achteraan een kleine kapel. De oudste kern dateert uit eerste helft 15de eeuw, uitgebreid later in de 15de eeuw en 16de eeuw.


ID: 29521 | Bouwkundig element

Herenhuis

Naaldenstraat 30 (Brugge)
Hoekpand van vijf + één + twee traveeën en souterrain + twee bouwlagen onder mansardedak. Huidig uitzicht resultaat van verbouwing in 1904 van een elf traveeën brede lijstgevel van 1839 onder meer vervangen van mezzanino door een volwaardige bouwlaag onder zadeldak met dakkapellen en aanbrengen van imitatievoegen, vensteromlijstingen en neobarokke deuromlijsting.


ID: 29513 | Bouwkundig element

Herberg Den Zwarten Hond

Naaldenstraat 8 (Brugge)
Voormalige herberg op L-vormige plattegrond. Dubbelhuis van vijf traveeën en twee en een halve bouwlaag onder zadeldaken. Jaarankers 1700 in de drie linker traveeën


ID: 82076 | Bouwkundig element

Stadswoning

Nieuwe Gentweg 114 (Brugge)
Diephuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder half schilddak (Vlaamse pannen), met oudere kern; nu ontpleisterde lijstgevel van verankerde baksteen van 1840, nog aanknopend bij de sobere laatclassicistische traditie. Begane grond later aangepast met gevelbrede winkelpui.


ID: 82077 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Nieuwe Gentweg 118 (Brugge)
Samenstel van twee diephuizen van respectievelijk drie en vier traveeën en telkens drie bouwlagen onder afgewolfde zadeldaken. In de loop van de eerste helft van de 19de eeuw zijn beide diephuizen voorzien van één laatclassicistische, bepleisterde en beschilderde lijstgevel; tot 1999 was pand opnieuw opgesplitst in twee woonsten. Consoliderende "Kunstige Herstelling" van 2000 naar ontwerp van architect C. Verraes (Brugge) onder meer samenvoegen van de woningen.