Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

9657 resultaten


ID: 26710 | Bouwkundig element

Boerenwoning

Achterstraat 156 (Gent)
Schuin op de straat ingeplante kleine boerenwoning, van de straat afgesloten door een gewitte muur met vierkante bakstenen hekpijlers en ijzeren hek. Eenvoudig huis met één bouwlaag, gecementeerde en verankerde erfgevel en zadeldak (Vlaamse pannen), uit eerste helft 19de eeuw (?) doch met latere aanpassingen.


ID: 26206 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Jan-Baptist met kerkhof

Afsneedorp (Gent)
Zeer schilderachtig gelegen plattelandskerkje aan de linker Leie-oever met gedeeltelijk ommuurd kerkhof en omringende beplanting. Eerste vermelding van een kerk in 939 doch vermoedelijk nog vroeger opklimmend. Het huidige kerkje is echter het resultaat van talrijke verbouwingen. Romaanse kern uit eind 12de eeuw in de vorm van een Latijns kruis met kruisingstoren.


ID: 24417 | Bouwkundig element

Stadswoning

Ajuinlei 2-7 (Gent)
Dubbelhuis van drie bouwlagen en zeven traveeën met zadeldak, uit de eerste helft van de 19de eeuw. Bepleisterde lijstgevel met hardstenen plint.


ID: 24427 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Ajuinlei 27-29 (Gent)
Neoclassicistisch-getint enkelhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder afgesnuit zadeldak, uit de eerste helft van de 19de eeuw.


ID: 24419 | Bouwkundig element

Stadswoning

Ajuinlei 9 (Gent)
Drie bouwlagen hoog enkelhuis van drie traveeën onder zadeldak, uit de 19de eeuw, met een bepleisterde lijstgevel.


ID: 20014 | Bouwkundig element

Stadswoning

Akkerstraat 78-80 (Gent)
Breedhuis van zeven traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, daterend uit de eerste helft van de 19de eeuw en met een ontpleisterde lijstgevel.


ID: 26205 | Bouwkundig element

Sint-Lucasinstituut

Alexianenplein 1-2, Ingelandgat 36 (Gent)
Voormalig klooster van de zusters cisterciënzers van Oost-Eecloo, voormalige jezuïetenresidentie vanaf 1833, huidig Sint-Lucasinstituut. Van het oude klooster van Oost-Eecloo bleven nog enkele 17de-eeuwse restanten behouden. Tussen 1840-1844 werd een neobarokke kerk opgetrokken naar ontwerp van pater Herman Meganck, met voorgevel in de Posteernestraat. In functie van het Sint-Lucasinstituut kwamen in het laatste kwart van de 19de eeuw en begin 20ste eeuw nieuwe gebouwen tot stand volgens een neogotisch totaalconcept.


ID: 103225 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Citadelpark

Ambroise Verschaffeltdreef, Eugène Felixdreef 2, Familie De Vignedreef, Familie Van Rysselberghedreef 2, Fernand Scribedreef 1, Gustaaf Den Duitsdreef, Gustaaf Vanaisedreef, Hofbouwlaan 28-29, Jacques de Lalaingdreef, Jan Hoetplein 1, Jozef Mengaldreef, Jules Bretondreef, Louis Hanssensdreef, Louis Minarddreef, Norbert Rosseaudreef, Paul Bergmansdreef 2, Théodore Canneelpad (Gent)
Het Citadelpark werd in 1875 naar ontwerp van H. Van Hulle aangelegd ter hoogte van de tussen 1819 en 1831 gebouwde citadel. Het park in landschappelijke stijl omvat talrijke loofbomen, gras- en bloemperken, brede dreven, vijvers, kunstmatige grotten, watervallen, rozentuinen en een pergola.


ID: 20025 | Bouwkundig element

Stadswoningen in eenheidsbebouwing

Annonciadenstraat 6-16 (Gent)
Woonhuizen in eenheidsbebouwing van drie bouwlagen, oorspronkelijk voorzien van een bepleisterde lijstgevel van zestien traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, volgens bouwaanvraag daterend van 1828, later één verdieping verhoogd.


ID: 20028 | Bouwkundig element

Stadswoning

Annonciadenstraat 15 (Gent)
Breedhuis van drie traveeën en twee bouwlagen met zadeldak; vermoedelijk oude kern begin 19de eeuw aangepast en bepleisterd. Lijstgevel met winkelraam op de begane grond.