Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

9657 resultaten


ID: 19664 | Bouwkundig element

Pastorie van Sint-Antoniusgesticht

Sint-Antoniuskaai 10, 10A-C (Gent)
Verblijf van de kanunnik, later pastorie, Ingeplant haaks op het voormalige gildehuis van de Sint-Antoniusgilde, vormt het de westelijke begrenzing van de voortuin. Enkelhuis van twee bouwlagen met voorgevel van vijf traveeën en linker zijgevel van twee traveeën, onder vooraan afgewolfd zadeldak, uit het eerste kwart van de 19de eeuw.


ID: 19666 | Bouwkundig element

Steegbeluik

Sint-Antoniuskaai 11-15 (Gent)
Grotendeels gesloopt steegbeluik met brede open toegang, opgetrokken circa 1825-1830. Oorspronkelijk steegbeluik met smalle open toegang, in 1877 verbreed door gedeeltelijke sloping en verbouwing van de woning rechts van de toegang.


ID: 19661 | Bouwkundig element

Pleinbeluik

Sint-Antoniuskaai 6-7 (Gent)
Achter een met deur afgesloten overbouwde toegang bevindt zich een -niet meer toegankelijk- klein eenzijdig bebouwd pleinbeluik, met woningen van twee bouwlagen, dat begin 19de eeuw opgetrokken werd.


ID: 19663 | Bouwkundig element

Sint-Antoniusgesticht

Sint-Antoniuskaai 9, 9A-H (Gent)
Achterin gelegen hoofdgebouw, het voormalige gildehuis, van vijf traveeën en drie bouwlagen met zadeldak. Voorgevel in classicerende barokstijl, gedateerd 1645 op cartouchevormige gevelsteen. Het complex omvat eveneens de Kapel Sint-Vincentius van Padua, opgetrokken in 1821, het voormalig oratorium van de zusters en verschillende bijgebouwen.


ID: 21113 | Bouwkundig element

Klooster van de arme klaren-coletinnen

Sint-Elisabethplein 13 (Gent)
Oorspronkelijk klooster gesticht in de Goudstraat in 1442. De huidige kloostergebouwen dateren van 1834. Het kloosterpand omvat twee gelijklopende vleugels verbonden door een haakse kapelvleugel en een recente bouw. Bakstenen straatgevel van tien traveeën met twee bouwlagen onder zadeldak, vermoedelijk daterend uit derde kwart 19de eeuw wat de vier rechtertraveeën betreft, de zes linkertraveeën werden slechts in 1922 in dezelfde stijl voor de kapelvleugel gebouwd.


ID: 26411 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein Kapellegoed

Sint-Gerolfstraat 32 (Gent)
Het kasteel, waarvan het dienstgebouw midden 19de eeuw aangepast werd door architect Louis Minard in neoclassicistische stijl, ligt in een omgracht park, omgeven door bomenrijen die ook de uitbreiding van het park ten oosten met onder meer de moestuin omheinen. De gronden van het nabij gelegen neerhof zijn aan drie zijden voorzien van walgrachten. Bakstenen ijskelder in het park uit 1857-1858.


ID: 25755 | Bouwkundig element

Hoekhuis

Sint-Jacobsnieuwstraat 1-3 (Gent)
Ruim hoekhuis van zeven traveeën breed, vier traveeën diep en drie bouwlagen hoog met afgewolfd dak, van circa 1800.


ID: 25772 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Sint-Jacobsnieuwstraat 117 (Gent)
Enkelhuis met neoclassicistische-inslag, van vier traveeën en drie bouwlagen met zadeldak, uit de eerste helft van de 19de eeuw. Gecementeerde lijstgevel met begane grond voorzien van imitatiebanden en afgelijnd door cordon.


ID: 25773 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Sint-Jacobsnieuwstraat 119, 119A-L (Gent)
Ruim breedhuis van zeven traveeën en drie bouwlagen met zadeldak, uit de eerste helft van de 19de eeuw.


ID: 25774 | Bouwkundig element

Stadswoning

Sint-Jacobsnieuwstraat 121 (Gent)
Breedhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak, met bepleisterde en geschilderde lijstgevel uit de eerste helft van de 19de eeuw.