Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

9657 resultaten


ID: 4149 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch burgerhuis

Hoogstraat 43A (Antwerpen)
Neoclassicistisch burgerhuis tot zijn huidige vorm heropgebouwd in opdracht van de heer Van der Linden-De Loye, naar een ontwerp door de architect Jacques Van Cuyck uit 1834.


ID: 4151 | Bouwkundig element

Traditioneel diephuis met neoclassicistische lijstgevel

Hoogstraat 49 (Antwerpen)
Traditioneel diephuis dat minstens opklimt tot de 17de eeuw, en in neoclassicistische stijl werd aangepast in de eerste helft van de 19de eeuw.


ID: 4170 | Bouwkundig element

Hoekhuis met traditionele kern

Hoogstraat 60 (Antwerpen)
Pand met traditionele kern op de hoek van Hoogstraat en Stoofstraat, dat minstens opklimt tot de 17de eeuw, met een laatclassicistische lijstgevel uit de vroege 19de eeuw.


ID: 4155 | Bouwkundig element

Laatclassicistisch herenhuis

Hoogstraat 69 (Antwerpen)
Laatclassicistisch herenhuis met dubbelhuisopstand gebouwd in opdracht van stalhouder P. Beullens, naar een ontwerp door de architect Jean-Baptiste De Dobbeleer uit 1809. Carlo Verspreeuwen liet in 1925 de bovenste twee verdiepingen toevoegen naar een ontwerp door de architect Louis Van Gastel.


ID: 5003 | Bouwkundig element

Twee neoclassicistische burgerhuizen

Hoornstraat 10-12 (Antwerpen)
Twee diephuizen van drie traveeën en drie bouwlagen onder schilddak (Vlaamse pannen), waarvan de gevels respectievelijk in 1847 en 1851 herbouwd werden, in opdracht van de heren P. Everaerts en Van Landen.


ID: 5012 | Bouwkundig element

Burgerhuis met traditionele kern

Hopland 18 (Antwerpen)
Burgerhuis met dubbelhuisopstand dat in kern minstens opklimt tot de 17de eeuw, oorspronkelijk twee bouwlagen hoog met een hardstenen spiegelboogpoort. Het pand werd vermoedelijk in de vroege 19de eeuw met een derde bouwlaag verhoogd. Rechter Martin Villers-Lunden liet de gevel in 1849 in neoclassicistische stijl aanpassen. In 1997 gesloopt voor een nieuwbouwproject met hogeschool en winkels op het bouwblok Meistraat, Hopland, Langegang.


ID: 5016 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch winkelhuis

Hopland 42 (Antwerpen)
Neoclassicistisch winkelhuis, te dateren in de eerste helft van de 19de eeuw. Muurankers op de eerste verdieping wijzen op een traditionele, vermoedelijk 17de-eeuwse kern. Gesloopt.


ID: 5032 | Bouwkundig element

Laatclassicistisch burgerhuis

Huidevettersstraat 10 (Antwerpen)
Laatclassicistisch burgerhuis uit de vroege 19de eeuw, mogelijk met een oudere kern. De weduwe J. Van der Veken, destijds eigenaar van het pand, liet in 1837 op het rechts aanpalende perceel een gekoppeld burgerhuis optrekken, identiek van ordonnantie doch zonder de frontonbekroning.


ID: 5019 | Bouwkundig element

Laatclassicistisch burgerhuis

Huidevettersstraat 11 (Antwerpen)
Diephuis met bepleisterde en beschilderde lijstgevel in laatclassicistische stijl, volgens de bouwaanvraag opgetrokken in 1802 in opdracht van mevrouw de Fraula. De ordonnantie en de dakvorm wijzen op een traditionele kern uit de 16de of 17de eeuw. Op de topgeleding na volledig verbouwd.


ID: 5034 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch burgerhuis

Huidevettersstraat 16 (Antwerpen)
Neoclassicistisch burgerhuis gebouwd naar een ontwerp door de architect Frans J.H. Bex uit 1847. Opdrachtgever was de ondernemer en politicus Jean Félix François (Jan) Van den Bergh-Elsen , gehuwd met Henriette Elsen. Hun dochter Henriette Mayer-van den Bergh zou na de dood van haar zoon Fritz het Museum Mayer van den Bergh oprichten.