Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

9657 resultaten


ID: 47684 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Dendermondsesteenweg 24 (Lebbeke)
Burgerhuis van zes traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, volgens het kadasterarchief in begin 19de eeuw één geheel met nummer 22, gesplitst en verhoogd met een verdieping in 1872 en in 1888 deels gesloopt en aangepast tot zijn huidige vorm.


ID: 47681 | Bouwkundig element

Brouwerswoning

Dendermondsesteenweg 31, 31C (Lebbeke)
Brouwershuis, in kern vermoedelijk opklimmend tot de 17de eeuw met aangepaste midden 19de–eeuwse neoclassicistische voorgevel. Toegangspoort met doorrit naar de verdwenen brouwerijgebouwen.


ID: 47674 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch burgerhuis

Dendermondsesteenweg 4 (Lebbeke)
Burgerhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak met toegevoegde dakkapel, volgens het kadasterarchief begin 19de eeuw al woning van brouwer P. De Wolf.


ID: 47786 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Martinus

Dorp (Lebbeke)
Georiënteerde dorpskerk centraal ingeplant op het dorpsplein, voorheen omgeven door een ovaal ommuurd kerkhof. De kerk vertoont een driebeukig schip van vijf traveeën verenigd onder één zadeldak met vierkante klokkentoren boven de oostelijke travee, voorafgaand aan een koor van twee traveeën met driezijdige sluiting. De oudste bekende vermelding voor de kerk dateert van 1232.


ID: 47790 | Bouwkundig element

Herberg De Plesanten Hof

Dorp 13 (Lebbeke)
Alleenstaand dorpshuis ten zuiden tegenover de dorpskerk van Denderbelle gelegen en gebouwd in 1837 (volgens kadasterarchief. Dubbelhuis van vijf traveeën en anderhalve bouwlaag, met rechts aansluitende poorttravee onder een doorlopend zadeldak.


ID: 47787 | Bouwkundig element

Café en zaal De Ster

Dorp 7 (Lebbeke)
Dorpsherberg gekenmerkt door zijn laag en breed bouwvolume, wellicht opklimmend tot begin 19de eeuw maar met veel jongere aanpassingen.


ID: 47788 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie Sint-Martinusparochie met tuin

Dorp 9 (Lebbeke)
Haar huidig uitzicht verkreeg de pastorie uiteindelijk pas in 1864-1865 volgens plannen van 1863 van bouwmeester Alexander Carael. Het bestaande ondiepe langwerpige huis werd daarbij deels vervangen door een bakstenen dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen op kelderverdieping. Deels ommuurde pastorietuin met toegang via een fraai ijzeren hek tussen bakstenen hekpijlers.


ID: 47796 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Dries 34 (Lebbeke)
Dorpswoning van één bouwlaag en vier traveeën teruggaand op het boerenhuis van een hoeve van 1846. Huidig voorkomen sinds aanpassing daterend van tijdens het interbellum.


ID: 47845 | Bouwkundig element

Hoeve

Gehuchtveldstraat 26 (Lebbeke)
Voormalige hoeve met achterin gelegen boerenhuis van één bouwlaag en vijf traveeën onder pannen zadeldak, minstens opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw.


ID: 47706 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve

Grote Snijdersstraat 66 (Lebbeke)
Hoeve van het semigesloten type, met boerenwoning en stallen gegroepeerd omheen een vierkant deels gekasseid erf met centrale mestvaalt en in kern minstens opklimmend tot begin 19de eeuw, volgens het kadasterarchief met vernieuwde stallen uit 1928 en 1938.