Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

9657 resultaten


ID: 4282 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch winkelhuis

Lange Doornikstraat 10-12 (Antwerpen)
Neoclassicistisch winkelhuis uit het tweede kwart van de 19de eeuw. Bakker V. De Pooter liet in 1888 de huidige winkelpui aanbrengen, naar een ontwerp door de architect Lievin Van Opstal.


ID: 5337 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch herenhuis

Lange Gasthuisstraat 14 (Antwerpen)
Neoclassicistisch herenhuis gebouwd in opdracht van de familie Dellafaille-Geelhand, naar een ontwerp door de architect Jacques Van Cuyck uit 1840, mogelijk met oudere kern. Oorspronkelijk twee bouwlagen hoog, werd het pand in 1880 in opdracht van E. della Faille met een derde bouwlaag verhoogd door de architect Edmond Leclef, die vermoedelijk ook het geveldecor toevoegde. Gesloopt in 1986 voor een kantoorgebouw.


ID: 5339 | Bouwkundig element

Voormalig badhuis Bains Anversois

Lange Gasthuisstraat 24 (Antwerpen)
Laatclassicistisch herenhuis dat vermoedelijk opklimt tot het eerste kwart van de 19de eeuw, en dat door de laatste privé-eigenaar notaris Albert Van der Schoot werd verkocht aan de Société Anonyme des Bains Anversois. Deze maatschappij liet een privé-badhuis optrekken naar een ontwerp door de architect Joseph Hertogs uit 1898, geopend in 1901.


ID: 5340 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch burgerhuis

Lange Gasthuisstraat 26 (Antwerpen)
Neoclassicistisch burgerhuis van het bel-etagetype, uit het eerste derde van de 19de eeuw. In 1907 liet Alfred Hosdez een langgerekte achterbouw optrekken over de volledige oppervlakte van het perceel, naar een ontwerp door de architecten August Cols en Alfried Defever. Deze uitbreiding omvatte op de bel-etage een drieledige feestzaal met bovenlichten in beaux-artsstijl.


ID: 5334 | Bouwkundig element

Laatclassicistisch herenhuis

Lange Gasthuisstraat 39 (Antwerpen)
Laatclassicistisch herenhuis volgens de bouwaanvraag uit 1804 opgetrokken in opdracht van de familie Kramp. Het gebouw wordt toegeschreven aan de architect Jan Blom. Tijdens het interbellum inwendig verbouwd en uitgebreid door de architect Max Winders, in opdracht van de Compagnie d’Anvers.


ID: 5336 | Bouwkundig element

Sint-Elisabethgasthuis

Lange Gasthuisstraat 43-45, Leopoldstraat 26, 34 (Antwerpen)
Gasthuis dat opklimt tot de 11de eeuw, waarvan de nieuwe gebouwen met kapel op de huidige locatie werden ingewijd in 1238. De gotische kapel en ziekenzaal uit de 15de eeuw behoren tot de oudste gebouwen van de instelling, die op het einde van de 16de, in de loop van de 17de, en in de eerste helft van de 19de eeuw werd uitgebreid. Neoclassicistisch poortgebouw door Louis Serrure uit 1836.


ID: 5344 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch hoekhuis

Lange Klarenstraat 1 (Antwerpen)
Neoclassicistisch burgerhuis op de hoek van Lange Klarenstraat en Lange Nieuwstraat, in zijn huidige vorm daterend uit de eerste helft van de 19de eeuw, met traditionele, mogelijk 17de-eeuws kern. In opdracht van Joseph De Wyndt-Aerts, werden de hoektraveeën in 1865 verrijkt met een balkon.


ID: 5345 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch burgerhuis

Lange Klarenstraat 3 (Antwerpen)
Neoclassicistisch burgerhuis uit de eerste helft van de 19de eeuw, waarvan de traditionele, mogelijk 17de-eeuwse kern wordt aangegeven door muurankers. Het pand werd in vereenvoudigde vorm heropgebouwd als onderdeel van het renovatie- en nieuwbouw-woningproject "den Branthaeck" naar een ontwerp door Christine Conix uit 1984.


ID: 305511 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch burgerhuis

Lange Koepoortstraat 14 (Antwerpen)
Neoclassicistisch burgerhuis op de hoek van Lange Koepoortstraat en Zwartzustersstraat, uit de eerste helft van de 19de eeuw. In 1910 lieten de gezusters Roelants het mansardedak toevoegen door de aannemer Petrus Lecluyse.


ID: 4310 | Bouwkundig element

Het Hoefijser

Lange Koepoortstraat 60 (Antwerpen)
Traditioneel diephuis dat opklimt tot de tweede helft van de 16de eeuw, en destijds samen met het "Zilversmidspand" toebehoorde aan de goud- en zilversmeden. Trapgevel in de eerste helft van de 19de eeuw aangepast tot neoclassicistische lijstgevel. Winkelpui in art-decostijl door Jos. Baeyens uit 1932.