Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

9657 resultaten


ID: 4523 | Bouwkundig element

Laatclassicistisch burgerhuis

Schrijnwerkersstraat 10 (Antwerpen)
In kern samenstel van twee traditionele panden genaamd "den Pelicaen" of voorheen ook "Drij Sloten" en "St. Laureys", die minstens opklimmen tot de 17de eeuw. Tot de huidige vorm verbouwd met een laatclassicistische lijstgevel in het eerste kwart van de 19de eeuw.


ID: 6108 | Bouwkundig element

Gekoppelde neoclassicistische rijwoningen

Schuttershofstraat 22-24 (Antwerpen)
Breedhuis met mogelijk oude kern, in neoclassicistische stijl aangepast met minstens een nieuwe voorgevel op heropgebouwd in 1847. Opdrachtgever was Alex Embrechts. In 1990 gesloopt voor een appartementsgebouw.


ID: 6112 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch burgerhuis

Schuttershofstraat 48 (Antwerpen)
Neoclassistisch burgerhuis met oudere kern, tot zijn huidige vorm verbouwd in opdracht van Charles-Joseph Lereverand, naar een ontwerp door de architect Louis Serrure uit 1834. Daarbij werd een bestaand pand uitgebreid met een bijkomende verdieping en het poortrisaliet.


ID: 11639 | Bouwkundig element

Pastorie van de Sint-Bavoparochie

Sint-Bavostraat 16 (Antwerpen)
Voormalige neoclassicistische pastorie met benedenverdieping opklimmend tot midden zeventiende eeuw, later meerdere malen verbouwd, vergroot en hersteld.


ID: 11640 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Bavo

Sint-Bavostraat 18 (Antwerpen)
Georiënteerde, neogotische kerk van 1841 met bewaarde gotische toren die mogelijk opklimt tot begin 16de eeuw, maar met huidig uitzicht van 1729.


ID: 6140 | Bouwkundig element

Neoclassicistische burgerhuizen met traditionele kern

Sint-Jacobsmarkt 12-14, 12A (Antwerpen)
Aanpalende burgerhuizen met traditionele kern minstens opklimmend tot de 17de eeuw, in oorsprong diephuizen vermoedelijk met trapgevel, die in de eerste helft tot midden 19de eeuw in neoclassicistische stijl werden aangepast met een lijstgevel.


ID: 6145 | Bouwkundig element

Sint Antonius

Sint-Jacobsmarkt 38 (Antwerpen)
Traditioneel herenhuis genaamd "Sint Antonius" op de hoek van Sint-Jacobsmarkt en Parochiaanstraat, dat minstens opklimt tot het eerste kwart van de 17de eeuw, aangepast in de tweede helft van 18de eeuw. Léon van de Werve de Vorsselaer verkocht het hotel in 1892 aan de zusters franciscanessen van de Heilige Familie.


ID: 6151 | Bouwkundig element

Geboortehuis Henri Leys

Sint-Jacobsmarkt 74 (Antwerpen)
Rijhuis met een traditionele kern die minstens opklimt tot de 17de eeuw, en in neoclassicistische stijl werd aangepast en verhoogd in de eerste helft van de 19de eeuw. Timmerman C. Van Loon verhoogde het gebouw tot vier bouwlagen in 1875.


ID: 6127 | Bouwkundig element

Het Schaeckbord

Sint-Jacobsmarkt 9 (Antwerpen)
Neoclassicistisch burgerhuis uit het tweede kwart van de 19de eeuw, van drie traveeën en drie bouwlagen onder een schilddak. Gesloopt voor nieuwbouw omstreeks 1994.


ID: 6153 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch burgerhuis

Sint-Jacobsmarkt 90 (Antwerpen)
Neoclassicistisch burgerhuis volgens de bouwaanvraag uit 1837 opgetrokken in opdracht van J. Carolus. In 1867 liet de hoedenmaker Jean Louis Wynen-Vandenhaselkamp fils de winkelpui aanbrengen voor zijn zaak “Aux Armes d’Angleterre”.