Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

9660 resultaten


ID: 37624 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Pancratius

Widooiestraat (Tongeren-Borgloon)
In 1845 wordt de nieuwe kerk gebouwd, naar ontwerp van J. Dumont en onder leiding van architect Suys. Classicistische pseudo-basiliek, omringd door het ommuurd kerkhof.


ID: 37409 | Bouwkundig element

Gebouwen

Wijkmolenweg (Tongeren-Borgloon)
Bakstenen gebouwen uit midden 19de eeuw, gegroepeerd rondom een rechthoekig, gekasseid erf, bereikbaar via een recente poort.


ID: 37417 | Bouwkundig element

Stadswoning

Wijngaardstraat 21-23 (Tongeren-Borgloon)
Oorspronkelijk één breedhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder steil zadeldak, uit de 18de eeuw, met verbouwingen in laat-classicistische uit begin en eind 19de eeuw.


ID: 37418 | Bouwkundig element

19de-eeuwse stadswoning

Wijngaardstraat 31 (Tongeren-Borgloon)
Dubbelhuis van drie traveeën en twee en een halve bouwlagen onder zadeldak, uit midden 19de eeuw.


ID: 31983 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Pantaleon

Zilverstraat 17A (Tongeren-Borgloon)
Neoclassicistische kerk, gebouwd in 1832 onder het pastoraat van G. Schuermans. Zij vervangt een ouder gebouw op dezelfde plaats.


ID: 31985 | Bouwkundig element

School

Zilverstraat 17B (Tongeren-Borgloon)
Gebouwd in 1840 door pastoor G. Schuermans. Klein, gecementeerd bakstenen gebouw van drie traveeën en een bouwlaag onder wolfsdak. Licht verhoogde begane grond, gecementeerde plint.


ID: 87249 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Bakvoordestraat 24 (Torhout)
Ten oosten van de weg gelegen hoeve met losse bestanddelen. Als site wellicht reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778), doch met een andere opstelling van losse bestanddelen. Ongeveer met de huidige L-vormige opstelling van huis met aansluitende stalling en schuur aangeduid op de Atlas der Buurtwegen (1846) en op mutatieschets van 1861. Erftoegang via ijzeren hekken.


ID: 87282 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Bollestraat 92 (Torhout)
Hoeve met losse bestanddelen onder zadeldaken (mechanische en Vlaamse pannen) L-vormig opgesteld rondom een begraasd erf, met boomgaard en omringende ligusterhaag. Erftoegang via ijzeren hek tussen betonnen palen met afgeschuinde hoeken. Hoevesite als dusdanig reeds aangeduid op het primitief kadasterplan (circa 1830), met twee losstaande parallelle volumes, ten noorden van het erf, het huidige boerenhuis.


ID: 87285 | Bouwkundig element

Groenhoeve

Bosdreef 8 (Torhout)
Naam als dusdanig niet terug te vinden op historische kaarten, circa 1830 gebouwd door Jacques Vande Walle. Hoeve met losse bestanddelen onder zadeldaken (mechanische pannen), in L-vorm opgesteld rondom het erf. Doch nu rest van de oorspronkelijke bebouwing enkel het boerenhuis, overige bestanddelen ingrijpend verbouwd en uitgebreid met nieuwbouw. Erftoegang geflankeerd door twee lindebomen.


ID: 87288 | Bouwkundig element

Tuinmuren

Breidelstraat (Torhout)
Tuinmuren horend bij de burgerhuizen in de Breidelstraat en een markerende afsluiting vormend langsheen de zuidwand van de Sint-Pietersbandenkerk. Lage, witgeschilderde bakstenen muur in golvende lijn, boven gepekte plint.