2287 resultaten


ID: 83816 | Bouwkundig element

Notariswoning

Burg. de Lausnaystraat 15 (Berlare)
Voormalige notaris- en burgemeesterswoning vlakbij het kruispunt met de Molenstraat. Neoclassicistische herenwoning, aanvankelijk met L-vormige plattegrond en twee vrijstaande dienstgebouwen in de tuin gebouwd in opdracht van notaris en burgemeester Celestin Van Cromphout.


ID: 83837 | Bouwkundig element

Villa Elvira

Donklaan 255 (Berlare)
Voormalig hotel-restaurant "Elvira", thans brasserie-restaurant "Elvira". Beeldbepalend hoekpand ingeplant tegenover de noordelijke hoek van het Donkmeer. In oorsprong teruggaand op één van de oudste café-restaurants aan het Donkmeer genaamd "Villa Elvira".


ID: 84665 | Bouwkundig element

Bedrijfsgebouw van de spinnerij

Dorp 1B, 3A, zonder nummer, zonder nummer (Berlare)
Voormalig gebouw van de spinnerij en touwslagerij van de gebroeders Janssens, thans appartementen. Overblijfsel van het grote familiebedrijf ook gekend als Janssens' fabriek, gesticht door Juliaan, Benoit en Amelie Janssens bij de molen aan de Bauteneirswegel.


ID: 83916 | Bouwkundig element

Zondagsschool

Kerkstraat 2 (Berlare)
Voormalige zondagsschool, thans Parochiale Kring. De eerste voorgaande zondagsschool van Overmere werd in 1842 gebouwd langsheen de Kerkstraat, tegen de noordzijde van de oude, anders georiënteerde parochiekerk van Overmere en was van daaruit bereikbaar evenals van de Kerkstraat.


ID: 306758 | Bouwkundig element

Elektriciteitscabine

Dorpstraat zonder nummer (Bertem)
Rode, eclectische elektriciteitscabine, afgaande op de gegevens in de literatuur en het kadaster, gebouwd in 1917 in opdracht van de gemeente Bertem.


ID: 125366 | Bouwkundig geheel

Duitse bunkerlinie Eerste Wereldoorlog

's Herenwilg zonder nummer, Broekstraat zonder nummer, Galgstraat zonder nummer, Nerenhoek zonder nummer, Permanstraat zonder nummer, Polderstraat zonder nummer, Zillebeek zonder nummer (Beveren)
Bunkers van de 'Stellung Antwerpen', meer bepaald van de zogenaamde 'Westabschnitt'. Dit betreft een Duitse bunkerstelling uit de Eerste Wereldoorlog, van ongeveer 12 kilometer lang, gelegen tussen de Schelde stroomopwaarts en de inundaties van de polders op Linkeroever.


ID: 305347 | Bouwkundig geheel

Duitse bunkerlinie Westabschnitt

Beveren, Haasdonk, Vrasene (Beveren), Bazel (Kruibeke), Steendorp (Temse)
De 'Westabschnitt' is een Duitse bunkerlinie uit de Eerste Wereldoorlog, die werd aangelegd als onderdeel van de 'Stellung Antwerpen'. De bunkerlinie is ongeveer twaalf kilometer lang en situeert zich tussen de Schelde stroomopwaarts, ter hoogte van Fort Steendorp (Temse) tot de polders van Beveren.


ID: 305291 | Bouwkundig element

Duitse observatiepost

Bankstraat zonder nummer (Beveren)
Duitse observatiepost uit de Eerste Wereldoorlog, opgetrokken als onderdeel van de 'Westabschnitt'.


ID: 305292 | Bouwkundig element

Duitse bunker

Bankstraat zonder nummer (Beveren)
Duitse bunker uit de Eerste Wereldoorlog, opgetrokken als onderdeel van de 'Westabschnitt'.


ID: 305293 | Bouwkundig element

Duitse bunker

Bankstraat zonder nummer (Beveren)
Duitse bunker uit de Eerste Wereldoorlog, opgetrokken als onderdeel van de 'Westabschnitt'.