2283 resultaten


ID: 23218 | Bouwkundig element

Semi-gesloten hoeve

Hortweidenweg 75 (Zonhoven)
Semi-gesloten hoeve met bakstenen gebouwen onder pannen zadeldaken, gegroepeerd rondom een rechthoekig, geplaveid erf, en gelegen aan een kruispunt van twee wegen.


ID: 213580 | Bouwkundig element

Britse schuilplaats Wimbledon

's Graventafelstraat zonder nummer (Zonnebeke)
Betonconstructie gebouwd in de berm van gracht nabij 's Graventafelstraat nummer 55, vlakbij het kruispunt met de Schipstraat.


ID: 300490 | Landschappelijk geheel

Slagveld Passendale

Passendale, Zonnebeke (Zonnebeke)
Dit gebied omvat een deel van het Slagveld van Passendale met het valleigebied van de Ravebeek en enkele grote militaire begraafplaatsen en gedenktekens in de nabijheid van Passendale. Ook een deel van de spoorwegbedding tussen Roeselare en Ieper is opgenomen. Nabij de waterscheidingskam komen brongebieden voor. Een groot deel van het gebied behoorde tot het frontgebied van de Eerste Wereldoorlog, meer bepaald de bloedige veldslag van het najaar 1917 waarbij de geallieerden de hoogten rond het dorp Passendale wilden innemen. Er komen meerdere oorlogsgedenktekens, militaire begraafplaatsen, bunkers en ondergrondse schuilplaatsen voor. Vanop de heuvelrij zijn er talrijke vergezichten.


ID: 213363 | Bouwkundig element

Spoorzate Zonnebeke - Passendale

Onbepaald zonder nummer (Zonnebeke)
De voormalige spoorwegbedding Zonnebeke - Passendale bevat nog verschillende restanten van de Eerste Wereldoorlog, waaronder bunkers van de Flandern I Stellung. De spoorzate werd heringericht tussen het dorp van Zonnebeke en Tyne Cot Cemetery.


ID: 305035 | Bouwkundig element

Duitse bunker

Blokstraat zonder nummer (Zonnebeke)
Duitse bunker uit de Eerste Wereldoorlog. De constructie behoorde meer bepaald tot de 'Geluvelt-Riegel'


ID: 213578 | Bouwkundig element

Duitse bunker (1)

Bornstraat zonder nummer (Zonnebeke)
Rondom de hoeve Bornstraat nummer 7, nabij het gehucht "Wallemolen" liggen 2 betonconstructies verscholen: de ene constructie is ingebouwd in een hedendaagse varkensstal. De andere constructie ligt achter het woonhuis en is volledig overwoekerd door klimop.


ID: 213579 | Bouwkundig element

Duitse bunker (2)

Bornstraat zonder nummer (Zonnebeke)
Rondom de hoeve Bornstraat nummer 7, nabij het gehucht "Wallemolen" liggen 2 betonconstructies verscholen: de ene constructie is ingebouwd in een hedendaagse varkensstal. De andere constructie ligt achter het woonhuis en is volledig overwoekerd door klimop.


ID: 201182 | Bouwkundig element

Duitse Commandobunker

Gaverstraat zonder nummer (Zonnebeke)
De commandobunker, uitgewerkt voor de staf van een regiment in reserve is opgetrokken in 1916 door hiertoe opgeleide pionierseenheden.


ID: 214091 | Bouwkundig element

Duitse mitrailleurspost

Groenestraat 5 (Zonnebeke)
Duitse mitrailleursbunker als onderdeel van de "Flandern I-Stellung" die hier tegen het einde van 1916 - begin 1917 uitgebouwd werd.


ID: 302084 | Bouwkundig element

Bunker Thames Farm

Groenestraat zonder nummer (Zonnebeke)
Restanten van een betonconstructie, die deel uitmaakte van de Duitse 'Flandern I - Stellung', opgetrokken aan het begin van 1917 langs de voormalige spoorwegbedding.