Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

75483 resultaten


ID: 4966 | Bouwkundig element

Banque de l'Union Anversoise

Graanmarkt 2 (Antwerpen)
Monumentaal bankgebouw in beaux-artsstijl opgetrokken in opdracht van de Banque de l’Union Anversoise, naar een ontwerp door de architecten Emile Vereecken en Max Winders uit 1911-1912, voltooid in 1913.


ID: 4967 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch herenhuis

Graanmarkt 4-6 (Antwerpen)
Neoclassicistisch herenhuis in half open bebouwing op de hoek van Graanmarkt, Maria Pijpelinckxstraat en Arenbergstraat, naar een ontwerp door de architect Jacques Van Cuyck uit 1836. Opdrachtgever was Edouard Guyot (1785-1846), echtgenoot van Marie-Cathérine della Faille de Waerloos. Op de tegenoverliggende hoek Graanmarkt 15, bevindt zich een sterk verbouwd pendant van het hotel.


ID: 4964 | Bouwkundig element

Kantoorgebouw Wiener & C°

Graanmarkt 7 (Antwerpen)
Kantoorgebouw in beaux-artsstijl, naar een ontwerp door Emile Vereecken uit 1912. Opdrachtgever was Hermann Wiener, van de firma Wiener & C°, die in 1907 op de tegenoverliggende hoek van Sint-Maartenstraat en Orgelstraat al een eerste kantoorgebouw door de architect had laten optrekken.


ID: 10931 | Bouwkundig element

Modernistisch flatgebouw

Granaatstraat 23 (Antwerpen)
Flatgebouw van vier bouwlagen in nieuwe zakelijkheid, van 1937, naar ontwerp van Alfons Van Braekel.


ID: 305088 | Bouwkundig element

Grapheusstraat

Grapheusstraat 3-17, 18-53, 55-85 (Antwerpen)
De Grapheusstraat verbindt over een strak noordwest-zuidoost tracé het Cogelsplein met de Parkweg die het Provinciaal Domein Rivierenhof doorsnijdt. De straat ligt op de oude oostelijke oeverwal van de Schijn en behoort tot de oudste straten van Deurne-Dorp. Tussen de bescheiden rijwoningen, die sterk variëren in bouwperiode en stijl, zijn enkele houten servitudewoningen bewaard.


ID: 4969 | Bouwkundig element

Groep rijhuizen in neoclassicistische stijl

Gratiekapelstraat 1-7 (Antwerpen)
Groep rijhuizen in neoclassicistische stijl, te dateren in het vierde kwart van de 19de eeuw. Het winkelhuis op nummer 1 werd in opdracht van de heer Claessens opgetrokken naar een ontwerp door de architect A. De Pooter uit 1882, samen met het verbouwde winkelhuis op de hoek van Gratiekapelstraat en Prinsstraat. Van de drie burgerhuizen op de nummers 3 tot 7 werden de bouwdossiers niet teruggevonden.


ID: 302183 | Bouwkundig element

De Distel

Gratiekapelstraat 2 (Antwerpen)
Woon- en handelspand in vroeg-modernistische stijl op de hoek van Gratiekapelstraat en Blindestraat, gebouwd in opdracht van Emile Maeyens, naar een ontwerp door de architect Alfons Francken uit 1923. "De Distel", opgericht kort vóór de Eerste Wereldoorlog in de Gratiekapelstraat en in dit pand gevestigd tot 2008, handelde in tekenmateriaal en kunstenaarsbenodigdheden voor schilders, beeldhouwers, grafici en architecten.


ID: 4974 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch burgerhuis

Gratiekapelstraat 22 (Antwerpen)
Neoclassicistisch burgerhuis volgens de bouwaanvraag uit 1838 tot zijn huidige vorm verbouwd in opdracht van de handelaar Jean François Kennis. Uit het bouwdossier vallen ontwerper noch aannemer af te leiden. Het betrof de aanpassing van een oudere, in oorsprong wellicht traditionele kern, door het verbouwen van de pui, het toevoegen van de deuromlijsting, plint, lekdrempels en het hoofdgestel.


ID: 4970 | Bouwkundig element

Burgerhuis in second-empirestijl

Gratiekapelstraat 4 (Antwerpen)
Burgerhuis in second-empirestijl gebouwd in opdracht van J.B. Neefs, naar een ontwerp door Jos. Bellens uit 1862. Van deze bouwmeester zijn in Antwerpen bouwdossiers teruggevonden uit de jaren 1862 tot 1876, waaronder de Molenberg Natie uit 1873.


ID: 4971 | Bouwkundig element

Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Gratiekapelstraat 8 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van de heer A.A. Reynen uit 1898, naar een ontwerp door de architect Alfried Defever uit 1898. Voor de bouw van het pand werden twee traditionele diephuisjes met trap- en puntgevel uit de 17de eeuw gesloopt.