Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

75458 resultaten


ID: 283 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Veldstraat 12 (Aalst)
Huis van drie traveeën uit de tweede helft van de 19de eeuw met verzorgde afwerking van de muuropeningen; rondboogdeur en -vensters van de begane grond gemarkeerd door een omlopende, overstekende boogfries met kraaglijst en maskerkoppen in de sluitstenen.


ID: 281 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Veldstraat 3 (Aalst)
Verzorgd huis uit het derde kwart van de 19de eeuw met sobere gevel van drie traveeën gemarkeerd door de arduinen lekdrempels die op de bovenverdieping werden doorgetrokken tot cordon.


ID: 356 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Vereeckenstraat 20 (Aalst)
Vijf traveeën breed burgerhuis met twee bouwlagen onder zadeldak, uit het derde kwart van de 19de eeuw.


ID: 357 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Vereeckenstraat 22 (Aalst)
Vijf traveeën breed burgerhuis met twee bouwlagen onder zadeldak, uit de tweede helft van de 19de eeuw. Neoclassicistische rechthoekige deur met bovenlicht, ingeschreven in arduinen lijst met stijlen uitgewerkt als Toscaanse pilasters onder een strak hoofdgestel.


ID: 358 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Vereeckenstraat 43 (Aalst)
Huis met twee en een halve bouwlaag en vier traveeën onder zadeldak, uit het vierde kwart van de 19de eeuw.


ID: 359 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie Sint-Martinusparochie met tuin

Vereeckenstraat 46 (Aalst)
De pastorie bestaat uit een mogelijk 17de-eeuws bijgebouw in traditionele bak- en zandsteenstijl, een hoofdvolume uit de 18de eeuw dat in het begin van de 19de eeuw werd verhoogd en aangepast, een 19de-eeuwse toegangspoort en een ruime pastorietuin.


ID: 355 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Vereeckenstraat 7 (Aalst)
Burgerhuis met twee bouwlagen en vier traveeën onder zadeldak, uit het vierde kwart van de 19de eeuw. Baksteenbouw met gecementeerd parement.


ID: 308063 | Bouwkundig element

Woning Van Schuylenbergh

Vilainstraat 13 (Aalst)
De Woning Van Schuylenbergh (1979-1986) kan beschouwd worden als een laat meesterwerk in het oeuvre van Pieter De Bruyne, één van de meest gerenommeerde meubel- en interieurontwerpers van Vlaanderen uit de tweede helft van de twintigste eeuw. Voor de eerste en laatste keer in zijn carrière kreeg De Bruyne hier de mogelijkheid om zijn visie op meubilair en architectuur samen te brengen in een nieuwbouwwoning, in samenwerking met architect Achiel Hutsebaut.


ID: 510 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie Onze-Lieve-Vrouwparochie met tuin

Vlaamsegaaistraat 1 (Aalst)
Het dubbelhuis uit 1767 van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak werd ingeplant in een grote pastorietuin. Links en rechts werden twee aanbouwsels van één travee en één bouwlaag onder een lessenaarsdak verwezenlijkt. De gevelaankleding is 19de-eeuws. Het dak wordt bekroond door een klokkenruitertje.


ID: 208 | Bouwkundig element

Herenhuis

Vlaanderenstraat 1 (Aalst)
Alleenstaand huis van drie bouwlagen met zeven traveeën onder zadeldak, uit de tweede helft van de 19de eeuw, met gecementeerde lijstgevel, op zandstenen plint.