Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

75460 resultaten


ID: 81310 | Bouwkundig element

Herberg

Koffiestraat 2 (Zwevegem)
Voormalige herberg, nu woonhuis, vermoedelijk opgetrokken in het laatste kwart van de 19de eeuw in eenvoudige beschilderde baksteenbouw met typerende afgeschuinde hoektravee.


ID: 81312 | Bouwkundig element

Beeldbepalend hoekpand

Koffiestraat 24A (Zwevegem)
Beeldbepalend hoekpand uit het eerste kwart van de 20ste eeuw met afgeschuinde blinde hoektravee en bakstenen lijstgevel.


ID: 81311 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Koffiestraat 3 (Zwevegem)
Vroeg 19de-eeuwse dorpswoning, dubbelhuis van één bouwlaag onder geknikt pannen zadeldak en lijstgevel bekleed met vingerberaping van circa 1900.


ID: 81313 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Koffiestraat 34 (Zwevegem)
Dorpswoning uit de tweede helft van de 19de eeuw. met bepleisterde en beschilderde lijstgevel.


ID: 81314 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Koffiestraat 36 (Zwevegem)
Eenvoudige baksteenbouw van circa 1900. Dubbelhuis met lijstgevel geaccentueerd door muizentandfries en druiplijstje. Getoogde muuropeningen met vernieuwd schrijnwerk.


ID: 81315 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Koffiestraat 46 (Zwevegem)
Klein burgerhuis van circa 1900 in eenvoudige bakstenen lijstgevel met aflijnende fries met uitgelengd dropmotief en gele sierbaksteen voor onder meer muurbanden en ontlastingsbogen.


ID: 81081 | Bouwkundig element

Kapel

Konijnstraat (Zwevegem)
Dieper in gelegen kapel in vervallen toestand uit het laatste kwart van de 19de eeuw, toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Weeën met vernield interieur. Rechthoekige plattegrond; gecementeerde en witgeschilderde puntgevel doorbroken door rondbogige deuropening geflankeerd door lisenen. Vernield interieur.


ID: 81316 | Bouwkundig element

Landhuis den Hul

Kooigemstraat 30 (Zwevegem)
Volgens de overlevering het voormalig buitenverblijf, mogelijk jachtpaviljoen, van de bisschoppen van Doornik, gebouwd tussen 1780-1785 door prins Willem Florentin de Salm-Salm, bisschop van Doornik en heer van Sint-Denijs. Na 1854 werd het door notaris Opsomer verbouwd tot toren met een vleugel en verhuurd als woonhuis. Volume met een octogonale plattegrond met halfrond trappenhuis ten oosten. Baksteenbouw van anderhalve bouwlaag, met gebruik van Doornikse steen in het souterrain.


ID: 81317 | Bouwkundig element

Boerenarbeiderswoning

Kooigemstraat 73 (Zwevegem)
19de-eeuwse boerenarbeiderswoning van één bouwlaag onder pannen zadeldak met bakstenen lijstgevel afgelijnd door geprofileerde fries.


ID: 81318 | Bouwkundig element

Arbeiderswoningen

Kooigemwegel 2-4 (Zwevegem)
Twee arbeiderswoningen van circa 1900 met eenvoudige bepleisterde en beschilderde lijstgevel, geknikte pannen zadeldaken, getoogde vensters met houten kozijnen.

Onderhoud wegens Gemeentefusies 2025

In de eerste week van januari voeren we aanpassingen door voor de gemeentefusies van 1 januari 2025. De toepassing kan tijdelijk offline zijn of onvolledige zoekresultaten tonen. Vanaf maandag 6 januari is alles weer volledig beschikbaar.