Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

75460 resultaten


ID: 80963 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Ommegangstraat 8 (Zwevegem)
Gebouwd in 1938 sluit dit huis aan bij de art deco zie bloemenmotieven van loggia. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel van drie traveeën en twee bouwlagen met opvallende afgeronde loggia versierd met panelen met typische bloemmotieven.


ID: 80964 | Bouwkundig element

Arbeiderswoning

Ommegangstraat 9 (Zwevegem)
Een dubbelhuis van één bouwlaag uit het eerste kwart van de 20ste eeuw met bakstenen met gele sierbaksteen.


ID: 305884 | Landschappelijk element

Opgaande linde als vredesboom

Otegemplaats, Zwevegemstraat (Zwevegem)
Naast het oorlogsmonument in Otegem staat een jonge, opgaande linde (Tilia x europaea ‘Euchlora’). Tijdens de renovatie van het plein rondom de kerk in de periode 1995-1996 werd deze boom geplant ter vervanging van de oorspronkelijke vredesboom.


ID: 81213 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Amandus en Sint-Anna

Otegemplaats 1 (Zwevegem)
Classicistische parochiekerk, gelegen in de dorpskom, in rode baksteen met verwerking van zandsteen voor de hoekbanden en arduinen blokken voor de sokkel. Gebouw met glasramen en vierkante ingebouwde toren, met altaren, biechtstoelen, schilderijen en orgel. Kerk gedateerd 1789 omgeven door parkeerplaatsen en leilinden. Monument ter ere van de slachtoffers van de Eerste en Tweede Wereldoorlog.


ID: 92370 | Bouwkundig element

Orgel parochiekerk Sint-Amandus

Otegemplaats 1 (Zwevegem)
De bouwer van het huidig orgel, gedateerd 1866, is Ph.-J. Forrest (Geluveld); de orgelkast, gedateerd 1868, werd gemaakt door C. Landuyt (Koolskamp), met snijwerk van E. de Jonghe (Izegem).


ID: 81016 | Bouwkundig element

Onze-Lieve-Vrouwkapel

Otegemstraat (Zwevegem)
Onze-Lieve-Vrouwkapel opgetrokken circa 1916 met bepleisterde en beschilderde baksteenbouw onder zinken dak met bepleisterd en beschilderd interieur met Mariabeeld.


ID: 80990 | Bouwkundig element

Gemeentehuis

Otegemstraat 100 (Zwevegem)
In oorsprong kasteeltje met koetshuis van 1907 en sinds 1941 gemeentehuis, Eclectische woning aanknopend bij de neo-Vlaamse-renaissance met oranje baksteenbouw op sokkel van bossage. Torenachtig uitgewerkt linkerrisaliet bekroond door leien tentdak Het voormalig koetshuis nu ingericht als kantoren met gemeentediensten is opgetrokken in oranje baksteen met geknikt pannen wolfsdak en nok bekroond door vorstkam. In de tuin houten achthoekige muziekkiosk onder leien dak en met panelenfries.


ID: 80991 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Otegemstraat 131 (Zwevegem)
Burgerhuis uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder pannen mansardedak. Eenvoudige bakstenen lijstgevel met arduinenplint.


ID: 80992 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Otegemstraat 140 (Zwevegem)
Burgerhuis van circa 1900. Traditioneel dubbelhuis onder gemansardeerd pannen zadeldak doorbroken door dakkapellen met fronton en voluten en oeils-de-boeuf. Decoratief geaccentueerde lijstgevel van oranje baksteen.


ID: 80993 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Otegemstraat 142 (Zwevegem)
Eenvoudig burgerhuis van de jaren 1900 met opvallende langgestrekte bakstenen lijstgevel. Horizontaal geaccentueerde gevel door de druiplijstjes, de doorgetrokken onderdorpels en de arduinen plint. Rechts, licht vooruitspringende brede poorttravee met typerend laadluik.

Onderhoud wegens Gemeentefusies 2025

In de eerste week van januari voeren we aanpassingen door voor de gemeentefusies van 1 januari 2025. De toepassing kan tijdelijk offline zijn of onvolledige zoekresultaten tonen. Vanaf maandag 6 januari is alles weer volledig beschikbaar.