Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

75458 resultaten


ID: 81365 | Bouwkundig element

Hoeve

Zandbeekstraat 46 (Zwevegem)
Dieper in gelegen hoevetje met lange westelijke erfoprit. Huidig hoevebestand vermoedelijk daterend uit het tweede kwart van de 20ste eeuw. Twee parallelle verankerde bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldak. Boerenwoning, diephuis met puntgevel en stalvleugel met handpomp. Bakhuisje en boomgaard.


ID: 81238 | Bouwkundig element

Hoeve

Zaveleinde 26 (Zwevegem)
19de-eeuwse Hoeve met gebouwen van al dan niet gecementeerde rode baksteen met semigesloten opstelling en bekiezeld erf. Sita al opgetekend op de Atlas der Buurtwegen circa 1846. Erfoprit geflankeerd door bakstenen pijler, woonhuis met gecementeerde erfgevel, stalvleugel en schuur van circa 1870. Kapel ingewerkt in gevel van schuur en Interieur met bewaarde cementtegelvloer en verschillende heiligenbeelden, onder meer Christus aan het kruis.


ID: 81239 | Bouwkundig element

Hoeve van 1881

Zavelstraat 1 (Zwevegem)
Hoeve van 1881 samengesteld uit een boerenarbeiderswoning en een schuur. Woonhuis met verankerde rode baksteenbouw met aflijnende fries en licht getoogde muuropeningen met bewaard houtwerk en tevens bewaarde luikduimen.


ID: 81240 | Bouwkundig element

Kapel

Zolderstraat (Zwevegem)
Kapel opgetrokken door P. Speleers van rode baksteen met zwarte baksteen. Getoogde deuropening met ijzeren hekwerk en houten kruisbeeld afkomstig uit de oude kapel.


ID: 81242 | Bouwkundig element

Schoolcomplex van het gemeenschapsonderwijs

Zwevegemstraat 8-10 (Zwevegem)
Schoolcomplex van het gemeenschapsonderwijs, gebouwen uit het eerste en het tweede kwart van de 20ste eeuw. Directeurswoning, voormalig gemeentehuis, dubbelhuis van rode baksteen, middelste traveeën oplopend in puntgevel. met rondboogfries rustend op lisenen en bewaard houtwerk. Klassenvleugel met achtergelegen hoger volume, recent gebouwde vleugel en twee houten barakjes.


ID: 81249 | Bouwkundig element

Hoeve

Zwevegemstraat 170 (Zwevegem)
Hoeve uit het laatste kwart van de 19de eeuw zie datering 1881 in schuur. Hoeve met semigesloten opstelling bestaande uit bakstenen bestanddelen gegroepeerd rond een deels verhard erf en erfoprit gemarkeerd door ijzeren hek. Vernieuwd woonhuis met schuur, stalvleugels en muurkapel. Ast, buiten het erf gelegen.


ID: 81243 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Zwevegemstraat 20-22 (Zwevegem)
Burgerhuis met oudere kern en met vernieuwde voorgevel van jaren 1920 door architect L. De Munnynck uit Kortrijk. Dubbelhuis met parement van gele baksteen met rijkelijk gebruik van arduin en metalen deur met bewaard lampje van Decraeve Robert, kunstsmid uit 1942


ID: 81244 | Bouwkundig element

Arbeiderswoning

Zwevegemstraat 26 (Zwevegem)
Arbeiderswoning uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Dubbelhuis van rode baksteen met aflijnende fries. Achtergelegen voormalig textielatelier.


ID: 81245 | Bouwkundig element

Burgerhuis Ons Nestje

Zwevegemstraat 28 (Zwevegem)
Burgerhuis Ons Nestje van 1936 zie gevelopschrift in gecementeerde muurband. Samenstel van volume met loodrecht aangesloten lager volume als recente nieuwbouw. Woning in gele en rode baksteen met rechthoekige muuropeningen en bewaard houtwerk.


ID: 81246 | Bouwkundig element

Villa

Zwevegemstraat 30 (Zwevegem)
Villa uit het interbellum getypeerd door het gebruik van gele en rode baksteen en het roodgekleurde voegwerk. Rechthoekige muuropeningen, deels omlijst met rode granito en portaal met glas-in-loodzijlichten.