Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

768 resultaten


ID: 82336 | Bouwkundig element

Stadswoning

Dijver 8 (Brugge)
Breedhuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak, kern opklimmmend tot de 14de eeuw, zie rechter zijmuur. Verbouwd circa 1400, zie lavabonis met rondstaafomlijsting op tweede bouwlaag en centraal geplaatst venster met segmentboog en afgeschuinde zijkanten op de derde. Het achterhuis is later verdwenen.


ID: 71856 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein Ten Berge

Dudzeelse Steenweg 311-313 (Brugge)
Het kasteeldomein Ten Berge gelegen in een park omgeven door een deels dubbele gracht. Ten oosten situeert zich het omwalde kasteel, ten westen het voormalige neerhof, bestaande uit een conciërgewoning, een voormalig koetsgebouw, een 'paviljoen' en twee achterliggende stallingen. Het park is aangelegd in landschappelijke stijl met overwegend kronkelende lijnen en ondermeer een boomweide. Een dubbele dreef populieren vormt de noordelijke grens van het kasteeldomein. In het park bevindt zich ook houten constructie in neogotische stijl, vermoedelijk een bijenstal.


ID: 71862 | Bouwkundig element

Hoeve De Rode Poorte

Dudzeelse Steenweg 540 (Brugge)
Hoeve bestaande uit losse bestanddelen rondom een onverhard erf. Achter de toegangspoort leidt een rechte dreef met populieren naar het erf. De toegangspoort is een witbeschilderde, bakstenen muur, afgedekt met een leien aandak, met tudorboogvormige doorgang.


ID: 29255 | Bouwkundig element

Hoekhuis met winkelpui

Eiermarkt 4 (Brugge)
Zichtbepalend hoekpand. Diephuis van vier + vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), 15de-eeuws uitzicht, volgens brandsporen mogelijk als verstening van houtbouw; gereconstrueerde neoclassicistische winkelpui van 1871. Historiserende "Kunstige Herstelling" in 1935-1936 naar ontwerp van architecten L. en P. Viérin (Brugge).


ID: 82583 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kerk en klooster van de ongeschoeide karmelieten

Ezelstraat 28 (Brugge)
Complex bestaande uit kerk, aanpalend klooster met twee kloosterhoven en achteraan een uitgestrekte, ommuurde tuin die ten noorden grenst aan de Jan Boninstraat.


ID: 82605 | Bouwkundig element

Godshuis Sint-Joos

Ezelstraat 83, 87-105 (Brugge)
Sinds 1992 oecumenische en orthodoxe kerk. Gebouwencomplex tussen Ezel- en Raamstraat. Aan straatzijde, links van de ingang ligt de kapel, bestaande uit voorkapel, koor en sacristie , en rechts de voormalige portierswoning. Twee haakse vleugels, respectievelijk uit de tweede helft van de 18de eeuw en de eerste helft van de 20ste eeuw, met wooneenheden rondom binnen- tuin; laatst genoemde, toegankelijk via poortje vanuit Raamstraat, aangelegd met grasperken, rozenstruiken, een moerbeiboom en enkele armpompen onder meer tegen zijgevel van nummer 105. Een smalle doorgang leidt naar achterliggend tuintje met nog één woning en enkele bergruimten.


ID: 82606 | Bouwkundig element

Meisjesschool Arme Maagdekens

Ezelstraat 84-90 (Brugge)
Oorspronkelijk geheel van twaalf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), mogelijk uit de 18de eeuw(?), later gesplitst in drie afzonderlijke panden van vier traveeën; nummer 84 slechts twee traveeën + poort met doorgang naar achterliggend Sint-Lodewijkscollege (nummer 86).


ID: 81899 | Bouwkundig element

Godshuis Sint-Trudo

Garenmarkt 23-25 (Brugge)
Groep van twaalf breed- en diephuisjes van twee à acht traveeën en één à twee bouwlagen rondom twee kleine, met mekaar verbonden binnentuinen waarin grasperken en armpompje. Oudste 15de-16de-eeuwse gedeelte aan de straat bestaande uit een poortvleugel van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak; gemarkeerd door een hoge schoorsteenschacht met rookmonden; rechts drie traveeën, uitgewerkt als diephuis van (nummer 25) met afzonderlijke ingang.


ID: 29277 | Bouwkundig element

Winkel

Geldmuntstraat 6 (Brugge)
Breedhuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). 19de-eeuws uitzicht, zie eenvoudige, bepleisterde en witbeschilderde lijstgevel van 1888 met rechthoekige bovenvensters en drieledige houten winkelpui uit het eerste kwart van de 20ste eeuw.


ID: 29365 | Bouwkundig element

Hoekhuis Steylaers of De Rode Steen

Genthof 2, Jan van Eyckplein 8 (Brugge)
Hoekpand met dubbelhuisopstand van drie en drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak. Oude 13de-eeuwse kern, zie dakgebinte waarvan hergebruikte balken dendrochronologisch gedateerd in 1225-1240 en metselwerkfragmenten in de zijgevels. Het huidig uitzicht combineert een gevel uit de eerste helft van de 16de eeuw met laatclassicistische deurpartij en neogotische elementen, die dateren van een Kunstige Herstelling in 1877 naar ontwerp van architect L. Delacenserie. Verankerde bakstenen lijstgevel met verhoogde begane grond gemarkeerd door Brugse travee, met typerend gebruik van zandsteen. Op de hoek, beeldnis met Madonna met Kind. Zijgevel aan de kant Spiegelrei met puntgevel. Classicistische verankerde bakstenen aanbouw uit de 18de eeuw; vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak.