6346 resultaten


ID: 410 | Bouwkundig element

Brouwerij Callebaut

Hoogstraat 110 (Aalst)
Herenhuis met links korfboogvormige zandstenen inrijpoort, van de straat afgesloten door middel van een beboomde voortuin en ijzeren hek tussen bakstenen hekpijlers. Bakstenen dienstgebouwen gegroepeerd rondom een rechthoekige gekasseide binnenplaats.


ID: 80 | Bouwkundig element

Stadswoning van 1618

Kattestraat 15 (Aalst)
Breedhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder een recent pseudomansardedak, 1618 gedateerd door middel van muurankers. Geschilderde, verankerde bak- en zandsteenbouw afgelijnd door hoekstenen en voorzien van speklagen.


ID: 495 | Bouwkundig element

Hof ten Broek

Keizerstraat 2 (Aalst)
Neerhof van de heren van Liedekerke, in bak- en zandsteenstijl, uit de tweede helft van de 17de eeuw. Neerhof vernieuwd in 1942. Heden resten twee haaks tegenover elkaar geplaatste dienstgebouwen gelegen vlak bij de autosnelweg E5.


ID: 121 | Bouwkundig element

Huis Den Heilige Geest

Kerkstraat 22 (Aalst)
Breedhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak, grosso modo aansluitend bij nummer 20 qua volume en gevelordonnantie. Gevel met zandstenen parement uit het vierde kwart van de 18de eeuw op een latere arduinen plint met keldergaten.


ID: 122 | Bouwkundig element

Huis In den Biekorf

Kerkstraat 26 (Aalst)
Diephuis van twee bouwlagen en drie traveeën benedenverdieping en twee op bovenverdieping, onder zadeldak met bak- en natuurstenen trapgevel, op cartouches gedateerd 1657 doch met latere aanpassingen. Beraapte tweelaagse zijgevel van drie traveeën in Rozemarijnstraat.


ID: 136 | Bouwkundig element

Huis Stadt van Antwerpen

Lange Zoutstraat 18 (Aalst)
Diephuis van drie traveeën, twee bouwlagen en hoge trapgevel van 10 trappen en topstuk, opklimmend tot de 17de eeuw. Traditionele bak- en zandsteenstijl in rijke uitvoering met verwerking van een paar barokornamenten.


ID: 140 | Bouwkundig element

Huis Dirk Martens

Lange Zoutstraat 36 (Aalst)
Huis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak met verhoogde halsgevel met vermenging van classicistische en laatbarokke elementen, vermoedelijk te situeren eind 17de eeuw of begin 18de eeuw.


ID: 133 | Bouwkundig element

Stadswoning

Lange Zoutstraat 5 (Aalst)
Verbouwd breedhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak.


ID: 134 | Bouwkundig element

Stadswoning

Lange Zoutstraat 7 (Aalst)
In zijn huidige vorm, rijhuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder mansardedak.


ID: 184 | Bouwkundig element

Rijhuis

Molenstraat 14 (Aalst)
Rijhuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak.