Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

202 resultaten


ID: 34931 | Bouwkundig element

Parochiekerk Heilig Kruis

Lodorp 66 (Aalter)
Neoromaanse parochiekerk met romaanse en gotische kern. Oudste kern, opklimmend tot de 12de eeuw, opgetrokken uit veldsteen. Na beschadiging in de 16de eeuw, hersteld en verbouwd in de loop van de 17de en de 18de eeuw. Koor hersteld begin 17de eeuw, schip in 1664 en koor in 1679 en 1757.


ID: 33409 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Medardus

Urseldorp zonder nummer (Aalter)
Ingeplant op een hoogterug in de westtip van een vermoedelijk tot de Frankische periode opklimmende driehoekige dries. Omringend kerkhof en ijzeren omheining verdwenen bij de verbreding van de Eekloseweg circa 1966.


ID: 301318 | Archeologisch geheel

Primitieve parochie van Weerde

Diestse steenweg zonder nummer (Aarschot)
De primitieve parochie van Weerde is een archeologische site van een parochiekerk met aansluitende nederzetting waarvan de geschiedenis gemakkelijk kan reiken tot de Karolingische periode.


ID: 38827 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Michiels

Kerkstraat zonder nummer (Affligem)
Parochiekerk afhankelijk van de abdij van Affligem, vormde samen met Essene slechts één parochie tot het derde kwart van de 13de eeuw. In zijn huidige vorm, resultaat van verschillende bouwcampagnes en restauratie.


ID: 4166 | Bouwkundig element

Sevensterre en Gulden Blaesbalck

Hoogstraat 40, Vlasmarkt 37 (Antwerpen)
Heropgebouwd diephuis met traditionele zijgevel uit het vierde kwart van de 16de eeuw. Kelder met zuilen in laatromaanse, vroeggotische stijl, te dateren in tweede helft van de 12de tot eerste helft 13de eeuw.


ID: 4664 | Bouwkundig element

Witten Coninck

Vlasmarkt 31 (Antwerpen)
Traditioneel diephuis met trapgevel van drie traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak, uit het vierde kwart van de 16de eeuw.


ID: 4665 | Bouwkundig element

Rooden Coninck

Vlasmarkt 33 (Antwerpen)
Traditioneel diephuis met trapgevel van drie traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak, uit het vierde kwart van de 16de eeuw. Winkelpui door Eugène Dieltiëns uit 1903.


ID: 4666 | Bouwkundig element

Drye Paukens

Vlasmarkt 35 (Antwerpen)
Neoclassicistisch rijhuis van drie traveeën en vier bouwlagen onder een zadeldak, uit de eerste helft van de 19de eeuw. Winkelpui door Frans Constant Lixon-Van Zurk uit 1883.


ID: 81393 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Jan-Baptist en Eligius

Dorpsplein zonder nummer (Anzegem)
Hoger gelegen georiënteerde driebeukige hallenkerk, omgeven door druippad, omlopend pad afgezoomd door leilinden. Ten zuiden van de kerk, parkje met Lourdesgrot afgezet door ijzeren hekje. Van de oorspronkelijk romaanse kruiskerk van eind 12de, begin 13de eeuw, resteert de vieringtoren met rechthoekig grondplan, het opgaand metselwerk van de transeptvleugels en delen van het in 1686 verbouwde koor. Het driebeukige schip is een wijziging uit de jaren 1820, naar ontwerp van architect L. Vuylsteke.


ID: 81743 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Stephanus en Sint-Theodoricus met kerkhof

Kerkdreef 1 (Anzegem)
In oorsprong romaans kerkje, gelegen ten noorden van het kasteel met neerhof van de heren van Vichte.Georiënteerd bedehuis omgeven door grasperk afgezoomd door beukenhaag. Voorheen met omringend kerkhof, gesloten in 1930.