Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

75446 resultaten


ID: 31995 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Jan de Doper met kerkhof

Kuttekovenstraat (Borgloon)
Neoclassicistische kerk, die de romaanse kerk op dezelfde plaats vervangt, met behoud van de toren uit eerste helft 13de eeuw. Gelegen op een hoogte boven de straat, binnen het kerkhof.


ID: 31996 | Bouwkundig element

Spoorwegbrug en -bedding

Kuttekovenstraat (Borgloon)
De spoorwegbedding in het centrum van Kuttekoven is een restant van de spoorlijn Tongeren-Sint-Truiden, aangelegd in 1878-1879 en afgebroken in 1970-1971. De ophoging is begroeid met bomen en struikgewas.


ID: 31997 | Bouwkundig element

Onze-Lieve-Vrouw van Lourdeskapel

Kuttekovenstraat (Borgloon)
Kapel van één travee met driezijdige sluiting, daterend van 1907. Bakstenen gebouw onder zadeldak, voorzien van een dakruitertje.


ID: 31910 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Lambertus

Lambertusstraat 123D (Borgloon)
Gebouwd in 1964 naar ontwerp van A. Nivelle en passend in de vernieuwende strekking in de kerkbouw. Vervangt een eertijds in de directe omgeving gelegen kerk uit de 12de eeuw.


ID: 31937 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve

Langegrachtstraat 4-6 (Borgloon)
Het gaat hier waarschijnlijk om de oude, 17de-eeuwse kern van de hoeve, die nog slechts blijkt uit de hergebruikte, S-vormige muurankers in de poortvleugel.


ID: 31971 | Bouwkundig element

Pastorie van de Sint-Pantaleonparochie

Leemzaal 35 (Borgloon)
Aangezien de kruisheren steeds het pastoraat van Kerniel waarnamen, bezat de parochie begin 19de eeuw geen pastorie. De kapel van Rullekoven wordt daarom in 1810 als pastorie ingericht.


ID: 31742 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve

Loonderweg 13 (Borgloon)
Gesloten hoeve uit de tweede helft van de 19de en eerste kwart van de 20ste eeuw, met restanten uit de tweede helft van de 18de eeuw.


ID: 214136 | Bouwkundig element

Ongelukskruis

Manshoven (Borgloon)
Op de top van de Sint-Servaasberg in het Manshovenbos bevindt zich een groot hardstenen kruis, opgericht door graaf d'Ansembourg in 1928.


ID: 301607 | Landschappelijk element

Hoogstamboomgaarden met veekeringshagen bij het Manshovenhof

Manshoven (Borgloon)
Hoogstamboomgaard met veekeringshagen gelegen tegenover het Manshovenhof. De boomgaarden zijn hier zeer gaaf en herkenbaar en de context van de hoeve draagt bij aan de ensemblewaarde. De boomgaarden hier zijn ook vrij compleet. Tegenover de hoeve ligt een boomgaard met een tweetal oude notelaars en voor de rest redelijk recent aangeplante fruitbomen. De boomgaarden zijn omgeven door een complete en regelmatig geschoren en ingeboette meidoornhagen. Een kasseiweg loopt voor de hoeve en tussen de boomgaarden door.


ID: 301690 | Landschappelijk element

Perenboomgaard met veekeringshaag

Manshoven (Borgloon)
Deze oudere perenboomgaard die nog vrijwel volledig bewaard is gebleven (weinig uitval), wordt volledig omgeven door een meidoornhaag. De representatief uitgegroeide bomen en het gave plantverband dragen bij aan de esthetische waarde.