Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

75446 resultaten


ID: 81901 | Bouwkundig element

Hoekhuis De Sterre

Garenmarkt 31 (Brugge)
Hoekhuis van drie + vier traveeën en twee bouwlagen onder twee achtereen gelegen zadeldaken (Vlaamse pannen); voorgevel op cartouches gedateerd "17 / 22". Verfraaiende "Kunstige Herstelling" van 1909 onder meer toevoegen van verschillende barokgetinte elementen aan voorgevel en veranderen van de travee-indeling van de zijgevel van vijf naar vier traveeën.


ID: 81903 | Bouwkundig element

Hoekhuis In De Vlasbloem

Garenmarkt 36 (Brugge)
Hoekpand van drie + vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok loodrecht op de Garenmarkt, Vlaamse pannen).


ID: 81887 | Bouwkundig element

Huis 't Hof Van Maldeghem

Garenmarkt 5 (Brugge)
Samenstel van drie diephuizen van respectievelijk drie/twee, vier en één travee en twee bouwlagen onder zadeldaken (Vlaamse pannen), uit de 16de eeuw, zie centrale gevel met vernieuwde cartouche "ANNO / 1568" + en dito gevelsteen met afbeelding van vogel op de middenpenant.


ID: 81888 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Garenmarkt 7 (Brugge)
Diephuis van drie traveeën en oorspronkelijk twee, sinds 1904 drie bouwlagen onder zadeldak, mogelijk uit de 17de-18de eeuw. In de loop van 19de-20ste eeuw uitgebreid met verschillende bijgebouwen onder meer met 19de-eeuwse vleugel van twee bouwlagen onder zadeldak met bakstenen tuitgevel.


ID: 81889 | Bouwkundig element

Scholencomplex

Garenmarkt 8 (Brugge)
Scholencomplex onder meer Sint-Andreasinstituut en Katholieke Hogeschool Brugge, gesitueerd op grond van voormalige Eekhoutabdij, zie Eekhoutstraat en Eekhoutpoort. Toegankelijk via door de nieuwbouwvleugel van nummer 10 overbouwde doorgang.


ID: 81890 | Bouwkundig element

Herenhuis van 1840

Garenmarkt 9 (Brugge)
Neoclassicistisch getint herenhuis van 1840 van acht traveeën en twee en een halve bouwlaag onder schilddak (Vlaamse pannen). Bepleisterde en beschilderde lijstgevel, oorspronkelijk voorzien van een hoekrisaliet links met rondbogige koetspoort, in 1924 - na aankoop door de zusters franciscanessen - vervangen door een venster, zie bouw van een kapel binnenin naar ontwerp van architect A. Dugardyn (Brugge).


ID: 77010 | Bouwkundig element

Oorlogsgedenkteken

Gaston Roelandtsplein (Brugge)
Standbeeld ontworpen door beeldhouwer Gustaaf Pickery (Brugge) en uitgevoerd door beeldhouwer Noteboom (Assebroek). Gedenkteken voor de militaire en burgerlijke slachtoffers van beide wereldoorlogen en voor de gefusilleerde, weggevoerde en politieke gevangenen uit de Tweede Wereldoorlog.


ID: 305861 | Landschappelijk element

Opgaande linde en esdoorns als vredesbomen

Gaston Roelandtsplein (Brugge)
Op de hoek van de Generaal Lemanlaan en het Gaston Roelandtsplein staat een jonge, opgaande linde. Deze boom is in 2016 geplant, ter vervanging van de oorspronkelijke vredesboom. De oorspronkelijke vredesboom dateert van 1920, aangeplant ter herdenking aan het einde van de Eerste Wereldoorlog. In 2015 werd deze linde gerooid omwille van ziekte en instabiliteit. Er werd in 2016 een nieuwe linde geplant die voorzien is van een ondergrondse boombunker.


ID: 77011 | Bouwkundig element

Cafés

Gaston Roelandtsplein 1-2 (Brugge)
Breedhuizen gebouwd in de jaren 1920 met oudere kern uit de 17de eeuw, zie verankerde zijgevel met sporen van oudere muuropeningen met geblokte ontlastingsbogen, zandstenen negblokken. Verankerde bakstenen voorgevels in vereenvoudigde historiserende stijl.


ID: 77012 | Bouwkundig element

Opslag- en onderhoudsgebouwen van de Maatschappij der Buurtspoorwegen

Gaston Roelandtsplein 15 (Brugge)
Voormalige bergplaats voor het rollend materiaal, werkplaatsen voor het herstellen en onderhoud van wagens en locomotieven en huis en kantoren voor de bedienden. Gebouwd in 1905 door de Maatschappij der Buurtspoorwegen. Meerdere gebouwen staan opgesteld rond een gekasseid binnenplein. Stelplaats met parallel geplaatste hangars onder pannen zaagdak. Witbeschilderde baksteenbouw, de gevels zijn opengewerkt met blindnissen.