Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

75446 resultaten


ID: 5204 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch burgerhuis met traditionele kern

Klapdorp 73 (Antwerpen)
Neoclassicistisch burgerhuis, volgens de bouwaanvraag uit 1857 tot zijn huidige vorm verbouwd in opdracht van Henri Leys. Daarbij werden de bovenste verdieping en het hoofdgestel toegevoegd aan een traditionele kern, die minstens opklimt tot de 17de eeuw. Uit het bouwdossier vallen ontwerper noch aannemer af te leiden.


ID: 5218 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch burgerhuis met traditionele kern

Klapdorp 76 (Antwerpen)
Traditioneel rijhuis van twee traveeën en oorspronkelijk twee bouwlagen, dat in kern minstens opklimt tot de 17de eeuw. In neoclassicistische stijl aangepast met een bijkomende derde bouwlaag en een zadeldak (nok parallel aan de straat) tijdens de eerste helft van de 19de eeuw.


ID: 5220 | Bouwkundig element

Salmgang

Klapdorp 84 (Antwerpen)
Verbouwd pand met toegang tot de zogenaamde "Salmgang", links en rechts bij de ingang ziet men nog de inkervingen voor het plaatsen van een schot bij overstromingen.


ID: 5206 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch rijhuis met Onze-Lieve-Vrouwebeeld

Klapdorp 93 (Antwerpen)
Rijhuis met neoclassicistische lijstgevel uit 1839 aangepast in 1848. Het diepgerichte zadeldak wijst op de traditionele, minstens tot de 17de eeuw opklimmende kern. De winkelpui werd in 1888 door de aannemer Ludovicus Joannes Alexander aangebracht in opdracht van juffrouw Van Gestel.


ID: 5221 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch hoekhuis

Klapdorp 94 (Antwerpen)
Neoclassicistisch hoekhuis van Klapdorp en Varkensmarkt, volgens de bouwaanvraag uit 1866 tot zijn huidige vorm verbouwd in opdracht van de heer F. Joosen. Een bestaande, mogelijk traditionele kern werd daarbij verhoogd, en volkomen gewijzigd met aanpassing van ordonnantie en vloerniveaus.


ID: 5207 | Bouwkundig element

In De Dry Lelys

Klapdorp 95 (Antwerpen)
Burgerhuis met traditionele kern die minstens opklimt tot het midden van de 17de eeuw, in oorsprong vermoedelijk een samenstel van twee diephuizen met trapgevel. De heer G. Joosen liet in 1875 de tweede verdieping en het klassieke hoofdgestel toevoegen. In opdracht van juffrouw M.C. Van Gestel, bracht de aannemer Ludovicus Joannes Alexander in 1887 de winkelpui aan.


ID: 7009 | Bouwkundig element

Politiecommissariaat van de 5de Wijk

Klappeistraat 2 (Antwerpen)
Politiecommissariaat van de 5de Wijk gebouwd door de Stad Antwerpen, naar een ontwerp door Pieter Dens uit 1875, verbouwd en uitgebreid met een nieuw gevelfront in neo-Vlaamserenaissance-stijl naar een ontwerp door Alexis Van Mechelen uit 1914, voltooid in 1916.


ID: 214795 | Bouwkundig element

Commandobunker schijnvliegveld Wilrijk

Klaverbladdreef (Antwerpen)
Commandobunker uit de Tweede Wereldoorlog, het betreft een afgeknotte kegelvormige constructie in gewapend beton met één kamer.


ID: 216068 | Bouwkundig element

Schans XVI

Klaverbladdreef (Antwerpen)
Betonnen schans XVI, gebouwd van 1906 tot 1912 tussen de Brialmontforten, gelegen in de driehoek tussen Moerelei, Hollebeek en Klaverbladdreef te Wilrijk.


ID: 11603 | Bouwkundig element

Domein Kasteel Klaverblad

Klaverbladdreef 60 (Antwerpen)
Omgracht en te midden van een park gelegen kasteeltje in neo-Vlaamserenaissance-stijl van 1904 met neogotische kapel en 18de-eeuwse bijgebouwen.