Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

75446 resultaten


ID: 84002 | Bouwkundig element

Sint-Godelievekapel

Gentsesteenweg (Zele)
De aan de straat gelegen kapel werd in 1914 opgericht ter ere van de Heilige Godelieve als dankbetuiging voor de genezing van een oogziekte. Rechthoekige bakstenen kapel met vlakke koorsluiting onder zadeldak met golfplaten. Voorgevel met parement van wit geglazuurde baksteen met lichtblauwe accenten voor lijsten, kruisjes en boogomlijstingen.


ID: 83992 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Gentsesteenweg 122 (Zele)
Burgerhuis met enkelhuisopstand van drie traveeën en twee bouwlagen onder een pseudomansardedak, opgetrokken circa 1924. Bakstenen lijstgevel waarvan de oorspronkelijke bekleding werd afgekapt met uitzondering van de tegeltableaus in de boogvelden van de muuropeningen.


ID: 83993 | Bouwkundig element

Textielfabriek NV Zelensis

Gentsesteenweg 142 (Zele)
Voormalig textielfabriekje N.V. Zelensis uit de jaren 1920, volgens bouwplan eertijds horende bij de gelijktijdig ontworpen maar inmiddels afgebroken aanpalende dubbelwoning in chaletvorm van 1926 van architect Adolf Keppens. Vijf één bouwlaag tellende parallel aan de straat ingeplante gewitte bakstenen hangars op een gepikte plint onder pannen raekemdaken.


ID: 83994 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Gentsesteenweg 202 (Zele)
Alleenstaand enkelhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, gebouwd in 1930, met verzorgd baksteenmetselwerk met knipvoegen en gewitte gecementeerde banden op een gecementeerde plint.


ID: 83996 | Bouwkundig element

Café Barreel Tramstatie

Gentsesteenweg 240 (Zele)
Voormalig café, dienstig als halte en losplaats voor de buurtspoorlijn Hamme-Zele-Wetteren, onderdeel van de lijn 149 Gent-Hamme officieel ingehuldigd op 28 juni 1891 en afgeschaft in 1953.


ID: 83997 | Bouwkundig element

Villa Vlasbloem

Gentsesteenweg 248 (Zele)
Vrijstaande villa, volgens bouwaanvraag zogenaamd "Villa Vlasbloem" gebouwd naar ontwerp van 1928 door architect Adolf Keppens (Zele) voor vlasser Ch. De Graeve. Gelegen in een omhaagde omringende tuin aan de straatkant afgesloten door twee hekkens aan lage bakstenen pijlers.


ID: 83999 | Bouwkundig element

Café De Oude Bareel

Gentsesteenweg 255 (Zele)
Hoekhuis gebouwd naar ontwerp van 1936 door architect A. Renier op de plaats van de vroegere herberg en tramstatie zogenaamd Wachtzaal. Markant hoekgebouw in modernistisch getinte stijl van twee bouwlagen onder een plat dak met links een lagere aanbouw van één travee.


ID: 84000 | Bouwkundig element

Boerenwoning

Gentsesteenweg 303 (Zele)
Aanvankelijk langgestrekt hoevetje uit de tweede helft van de 19de eeuw, na brand circa 1900 vervangen door een aan de straat gelegen boerenhuis. Heropbouw in 1905 kadastraal genoteerd. Alleenstaand boerenhuis met dubbelhuisopstand, parallel aan de straat, van vier traveeën en één bouwlaag onder zadeldak.


ID: 84003 | Bouwkundig element

Villa

Gentsesteenweg 323 (Zele)
Voorheen alleenstaande kleine villa, stilistisch en kadastraal te dateren in 1928 maar recent links en rechts achteraan uitgebreid met een nieuwbouw. Pittoresk gebouw met traditionele L-vormige plattegrond, van drie traveeën en twee bouwlagen onder snijdende zadeldaken.


ID: 84004 | Bouwkundig element

Villa Rafkens Nest

Gentsesteenweg 348 (Zele)
Villa gebouwd in 1951 als eigen woning voor en door architect Willy Dangrau, sinds 1973 genoemd naar de huidige eigenaars. Achterin gelegen villa met aangebouwde garage, bereikbaar via een oprit met breuksteen en afgesloten door een ijzeren toegangshek aan verjongende bakstenen hekpijlers.