Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

75446 resultaten


ID: 9602 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Godveerdegemstraat 17 (Zottegem)
Burgerhuis met twee bouwlagen van vijf traveeën onder zadeldak, uit de 19de eeuw. Baksteenbouw met beraapte, zwartgeschilderde voorgevel op arduinen plint, verlevendigd met witgeschilderde accenten.


ID: 9605 | Bouwkundig element

Schoenfabriekje Egmont, later wasserij

Grotenbergestraat 51 (Zottegem)
Bakstenen constructies onder raekemdaken, gedomineerd door ronde fabrieksschouw.


ID: 131629 | Landschappelijk element

Opgaande linde als vredesboom

Grotstraat, Parkstraat (Zottegem)
De oorspronkelijke vredesboom werd vervangen door een opgaande linde en staat op het voorplein ten westen van de parochiekerk.


ID: 208919 | Bouwkundig element

Onze-Lieve-Vrouw-van-Lourdesgrot

Grotstraat (Zottegem)
August De Rouck liet achteraan de kerk het klooster bouwen, dat in 1875 door de zusters van Sint-Franciscus werd betrokken. Van het klooster maakt ook een Lourdesgrot deel uit. De grot is een mooi voorbeeld van zogenaamde cementrustiek zoals die werd toegepast aan bedevaartplaatsen.


ID: 9606 | Bouwkundig element

Bedrijfsgebouw Sanitary Underwear Company S.A.

Gustaaf Schockaertstraat 7 (Zottegem)
Opmerkelijk gewapend-betonnen fabrieksgebouw, naar ontwerp van ingenieur De Puyseleere, gedateerd 1909 en aldus een der eerste betonconstructies van ons land. Bij dit hoofdgebouw hoort tevens een stoommachine- en ketelhuis, opgetrokken volgens dezelfde constructiemethode, en een octogonale fabrieksschouw in betonmetselwerk, versterkt met ijzeren banden.


ID: 131417 | Landschappelijk element

Laan van gekandelaarde platanen tussen vredesboom en heldenmonument

Heldenlaan (Zottegem)
Bij het oprichten van het oorlogsmonument in het centrum van Zottegem in 1921 werd ook beslist om 26 platanen en een vrijheidsboom aan te planten. Als vrijheidsboom werd een zomereik op het einde van de Neerstraat geplant die er kon uitgroeien als een opgaande boom. We tellen nu nog 20 platanen.


ID: 131418 | Landschappelijk element

Opgaande eik als vredesboom

Heldenlaan (Zottegem)
Bij het oprichten van het oorlogsmonument in het centrum van Zottegem in 1921 werd ook beslist om 26 platanen en een vrijheidsboom aan te planten. Als vrijheidsboom werd een zomereik op het einde van de Neerstraat geplant die er kon uitgroeien als een opgaande boom.


ID: 212482 | Bouwkundig element

Oorlogsmonument ontworpen door Jules Vits

Heldenlaan (Zottegem)
Oorlogsmonument Eerste Wereldoorlog voor de gesneuvelden en burgerlijke slachtoffers van Zottegem.


ID: 9612 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Heldenlaan 14 (Zottegem)
Enkelhuis van drie en een halve bouwlaag en drie traveeën onder zadeldak, uit de tweede helft van de 19de eeuw. Bepleisterde, witgeschilderde lijstgevel; rechts poortrisaliet voorzien van imitatiehoekstenen en geaccentueerd door balkon met gesmeed ijzeren balustrade op consoles.


ID: 9611 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Heldenlaan 16 (Zottegem)
Dubbelhuis van drie bouwlagen en vijf traveeën onder zadeldak, uit de tweede helft van de 19de eeuw. Bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel.