Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

75446 resultaten


ID: 58098 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Nieuwe Steenweg 48 (Zuienkerke)
Gaaf voorbeeld van dorpswoning van eind 19de of begin 20ste eeuw, met typerende anderhalve bouwlaag, segmentbogige muuropeningen met bewaarde houten T-vensters.


ID: 58101 | Bouwkundig element

Hoekwoning uit 1871

Nieuwe Steenweg 64 (Zuienkerke)
Hoekwoning gebouwd als winkel door koster Theo Hoste in 1871. Begane grond sterk verbouwd. Voorgevel behoort tot dorpsgezicht.


ID: 58102 | Bouwkundig element

Hoeve

Nieuwe Steenweg 72 (Zuienkerke)
Dieper gelegen hoevetje uit eind 19de-begin 20ste eeuw, in baksteen met bewaard schrijnwerk.


ID: 58103 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Nieuwe Steenweg 94 (Zuienkerke)
Alleenstaande dorpswoning met voortuintje van eerste kwart 20ste eeuw, vermoedelijk interbellum met anderhalve bouwlaag in bruine verankerde baksteenbouw met rode banden. Bewaard schrijnwerk met gedeelde bovenlichten, houten rolluiken en gevelkapelletje.


ID: 58104 | Bouwkundig element

Dorpsschool

Nieuwe Steenweg 96, 96A (Zuienkerke)
Dorpsschool met klooster, gebouwd in 1898-1899. Het schoolgebouw in sobere baksteenstijl van zeven traveeën en twee bouwlagen waarnaast een deurtravee met trapgeveltje dateert van 1939. Het kloostergebouw in neogotiek, rode baksteenbouw met stenen kruiskozijnen, vensterrisaliet bekroond door trapgevel en geritmeerd door Brugse travee, gedateerd Jaar 1898.


ID: 58105 | Bouwkundig element

Neogotisch burgerhuis

Nieuwe Steenweg 98 (Zuienkerke)
Burgerhuis in neogotische stijl, gebouwd in 1927.


ID: 57947 | Bouwkundig element

Bakstenen teerlingen van de Westmolen

Oostendse Steenweg (Zuienkerke)
Vier bakstenen teerlingen herinneren nog aan de verdwenen Westmolen of Schietchampettermolen. De teerlingen bevinden zich op een weideperceel tussen de Oostendse Steenweg en de Noordede.


ID: 58011 | Bouwkundig element

Samenstel van dorpswoningen

Oostendse Steenweg 24-40 (Zuienkerke)
Een rij woningen van eerste kwart 20ste eeuw met typerende bakstenen puntgevels en voortuintjes.


ID: 58012 | Bouwkundig element

Hoeve Kasteel van Meetkerke

Oostendse Steenweg 51 (Zuienkerke)
Hoeve met lange erfoprit, waarvan de naam verwijst naar de middeleeuwse feodale geschiedenis van de site, namelijk het Kasteel van Meetkerke dat al vermeld werd in 13de-eeuwse bronnen. Mogelijk werd in de 19de eeuw het kasteel in gebruik genomen als hoevegebouw. Nu zijn de resten van het kasteel verworden tot een vrij bouwvallige schuur in donkere baksteen onder laag pannen zadeldak. Het neerhof is één langwerpig volume en in kern zeker 17de-eeuws. De witgekalkte boerenwoning heeft aansluitende stal met stalkruisen.


ID: 58013 | Bouwkundig element

Hoeve De Schoone Borneput

Oostendse Steenweg 52 (Zuienkerke)
Schilderachtige historische hoeve met losse witgeschilderde bestanddelen onder pannen zadeldaken en met rood geschilderd schrijnwerk. Eerste vermelding van de hoeve in een staat van goed van 1554. Het oudste bewaarde gebouw is de zomerkeuken gedateerd 1569 met de gaaf bewaarde oven en varkensstal. De boerenwoning met kelder, tongewelf onder opkamer. Een 53 meter lange schuur onder een pannen mansardedak met geïncorporeerde stallen, voormalig wagenhuis met acht gaaf bewaarde gebintes.