Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

6631 resultaten


ID: 43902 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve

Stratendries 53 (Lierde)
Bakstenen hoevegebouwen onder pannen zadeldaken, wellicht nog deels minstens opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw. Gekasseide onregelmatige vierhoekige binnenplaats met gewitte erfgevels; toegangspoort met brede doorrit naast voetgangerspoort opgenomen in zuidvleugel.


ID: 74285 | Bouwkundig element

Semigesloten hoeve

Stuivenberg 22 (Lierde)
Grote hoeve van het semigesloten type met dominant boerenburgerhuis, teruggaand op een oudere gesloten hoeve minstens opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw doch wellicht nog uit eind 18de eeuw. Vermoedelijk reeds in het derde kwart van de 19de eeuw deels herbouwde hoeve.


ID: 74286 | Bouwkundig element

Wegkruis

Stuivenberg 23 (Lierde)
Geschilderd volks Christusbeeld aan kruis onder nieuw afdakje, tegen straatpuntgevel van recent gerenoveerde L-vormige woning van één bouwlaag.


ID: 43912 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve

Watermolenstraat 1 (Lierde)
Gesloten bakstenen hoeve, in aanleg deels teruggaand op hoeve uit het vierde kwart van de 18de eeuw, grotendeels herbouwd en uitgebreid in de tweede helft van de 19de eeuw en begin 20ste eeuw tot huidige configuratie.


ID: 33596 | Bouwkundig element

Sifferskasteel

Alfons Sifferstraat 35 (Lievegem)
Midden in een diepe, vroeger deels omgrachte tuin gelegen villa. Diverse, voornamelijk inwendige bouwelementen wijzen op een vroeger kleinere herenwoning uit midden 18de eeuw, die later verschillende keren gewijzigd werd.


ID: 33433 | Bouwkundig element

Boerenarbeiderswoning

Appensvoordestraat 157 (Lievegem)
Heel klein boerenarbeidershuis van drie traveeën onder zadeldak, daterend uit het vierde kwart van de 18de eeuw.


ID: 33434 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Domein landhuis De Rode Poort

Appensvoordestraat 161 (Lievegem)
Landhuis, gelegen in een mooie tuin met vijver en in de omgeving van het huis een oude Japanse notenboom. Volgens de huidige eigenaar, bewaarde geveltekening en tuinontwerp van jonker G.P.E. Odemaer uit de tweede helft van de 18de eeuw. Tuin toegankelijk via ijzeren hek tussen bepleisterde en blauw-wit geschilderde hekpijlers.


ID: 33423 | Bouwkundig element

Hoeve

Appensvoordestraat 31 (Lievegem)
Hoeve uit de 18de eeuw, vergroot en aangepast in de loop van de 19de eeuw. In het eerste kwart van de 20ste eeuw bekend als villa van burgemeester De Ruyter.


ID: 33424 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Appensvoordestraat 37, 41 (Lievegem)
Hoeve, gesplitst in twee woningen, met losse bestanddelen uit het vierde kwart van de 18de eeuw, gelegen in een omhaagde boomgaard met thans ingestorte dwarsschuur en stallen, nummer 37 toegankelijk via een ijzeren hek.


ID: 217005 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Bergstraat 17 (Lievegem)
Achterin gelegen voormalige hoevetje met losse bestanddelen op een met gras begroeid erf, met breed woonhuis van zeven traveeën en één bouwlaag afgedekt met een overstekend zadeldak, daterend uit de 18de eeuw.