Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

13656 resultaten


ID: 56535 | Bouwkundig element

Muziekconservatorium

Romestraat 36 (Oostende)
Muziekconservatorium met links aanpalende, voormalige directeurswoning. Het conservatorium vormt één scholencomplex met de achterliggende Leopoldschool in de Ieperstraat, gebouwd in één bouwcampagne in 1897-1899 naar plannen van lokale bouwtechnische diensten onder leiding van stadsingenieur Auguste Verraert. Baksteenbouw van twee bouwlagen, bestaande uit een enkelhuis van twee ongelijke traveeën, een klassenvleugel van twaalf traveeën en een hoofdgebouw van vier traveeën.


ID: 56369 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch pension

Schippersstraat 2 (Oostende)
Voormalig neoclassicistisch Pension Hollywood, uit het laatste kwart van de 19de eeuw; vermoedelijk in loop van het eerste kwart van de 20ste eeuw verhoogd met één bouwlaag. Hoekpand van twee maal vier traveeën en vier bouwlagen op kelderverdieping met een bepleisterd gevelparement.


ID: 56536 | Bouwkundig element

Burgerhuis In 't Visschertje

Schippersstraat 50 (Oostende)
Dubbelhuis uit het laatste kwart van de 19de eeuw, van vier traveeën en drie bouwlagen op verhoogde begane grond onder mansardedak waarin rechthoekige dakvensters onder hoofdgestel.


ID: 56660 | Bouwkundig element

Batterij Stutzpunkt Stene

Schorredijk (Oostende)
"Stutzpunkt Stene", een Duitse veldbatterij uit de Tweede Wereldoorlog op de site van een voormalige steenbakkerij, ingesloten tussen Schorredijk, Schorrestraat en Steensedijk. Samen met "veldbatterij Leffinge" deel uitmakend van een vooruitgeschoven (op drie kilometer van de kustlijn) linie van de Atlantikwall (1942-1944) die als zogenaamd landfront samen met het nabijgelegen anti-tankkanaal de havenstad Oostende tegen aanvallen vanuit het land moest beschermen.


ID: 56661 | Bouwkundig element

Hoeve De Thebusse

Schorredijk 7 (Oostende)
Historische hoeve die haar naam te danken heeft aan de typische vorm van het boerenhuis. De hoeve grenst aan de Schorredijk, en is gelegen vlakbij de dorpskom van Stene. De Schorredijk begint aan de Steensedijk en eindigt aan de Torhoutsesteenweg. De dijk is ontworpen circa 1720 en omsluit de Snaaskerkepolder, die samen met de Sint-Catharinapolder en de Keignaertpolder als een spoelpolder moest instaan voor het uitschuren van de circa 1700 opnieuw verzande Oostendse haven.


ID: 56575 | Bouwkundig element

Winkelhuis

Sint-Franciscusstraat 19 (Oostende)
Winkelhuis van circa 1900. Breedhuis van drie traveeën en drie bouwlagen op verhoogde begane grond, met een gevelparement van siertegels met onder meer tegeltableau.


ID: 56574 | Bouwkundig element

Boucherie Achaert-Nefors

Sint-Franciscusstraat 4 (Oostende)
Winkelpand circa 1900. Breedhuis van drie traveeën en drie bouwlagen op verhoogde begane grond; pannen zadeldak.


ID: 56579 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Sint-Franciscusstraat 43 (Oostende)
Burgerhuis uit circa 1900. Breedhuis van drie traveeën en drie bouwlagen op souterrain; pannen zadeldak waarin drie klimmende dakkapellen. Arduin voor plint en doorlopende onderdorpels; gevelparement van witte en groene siertegels onder aflijnende houten gootlijst op uitgelengde klossen.


ID: 56580 | Bouwkundig element

Hoekpand

Sint-Niklaasstraat 9 (Oostende)
Hoekpand uit het laatste kwart van de 19de eeuw; vijf + vier traveeën en twee bouwlagen onder pannen schilddak.


ID: 56582 | Bouwkundig element

Eclectisch hoekpand

Sint-Paulusstraat 41 (Oostende)
Gelegen aan de hoek met Sint-Pietersstraat. Eclectisch hoekpand, gesigneerd A. Daniëls (Oostende); circa 1900. Tien traveeën en drie bouwlagen onder wisselend leien dakenspel onder meer zadeldak; extreem verhoogde en afgeknotte schilddaken waarin tabernakeldakvensters; monumentale schoorsteen.