Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

13653 resultaten


ID: 214325 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch burgerhuis

Markgravelei 107 (Antwerpen)
Bescheiden burgerhuis in neoclassicistische stijl, volgens de bouwaanvraag van 1893 gebouwd in opdracht van de bevriende juffrouwen Janette Van Der Auwera en Theresia Naegels. Aannemer was de schrijnwerker J. Vervloet uit de nabije Lange Lozanastraat.


ID: 214326 | Bouwkundig element

Burgerhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl

Markgravelei 109 (Antwerpen)
Burgerhuis in sobere neo-Vlaamserenaissance-stijl, gebouwd in opdracht van juffrouw Schoutens, naar een ontwerp door architect Paul Van Glabbeek uit 1894. De bescheiden rijwoning met een gevelbreedte van twee ongelijke traveeën, telt twee bouwlagen onder een complex zadeldak.


ID: 7282 | Bouwkundig element

Lagere Jongensschool 7 en Lagere Meisjesschool 5 met onderwijzerswoning en turnzaal

Markgravelei 147-149 (Antwerpen)
Lagere school met aanpalende onderwijzerswoning en turnzaal in eclectische stijl. Het complex dat oorspronkelijk uit een volledig gescheiden jongens- en een meisjesschool met elk vier klassen bestond, bleef grosso modo in zijn 19de-eeuwse vorm bewaard.


ID: 7285 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch burgerhuis

Markgravelei 2 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van Alouis De Bruin, naar een ontwerp door aannemer de Paul Leopold De Coninck uit 1877. De rijwoning met een gevelbreedte van drie traveeën, telt drie bouwlagen, een mezzanine en een zadeldak.


ID: 7266 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch burgerhuis

Markgravelei 39 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van P. Mol junior, naar een ontwerp door architect Louis Hamaide uit 1886. Met een gevelbreedte van drie traveeën, omvat de rijwoning een souterrain en twee bouwlagen onder een gemansardeerd zadeldak.


ID: 7267 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch winkelhuis

Markgravelei 55 (Antwerpen)
Winkelhuis in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van de bakker Constant Polfliet-Vervoort, naar een ontwerp door de architect Frans Van Ballaer uit 1881. Het afgeschuinde hoekhuis met de Van Trierstraat, telt drie bouwlagen en zes traveeën onder een zadeldak. Tot het bouwproject behoorde een aanpalend burgerhuis.


ID: 214419 | Bouwkundig element

Neoclassicistische stadswoningen

Markgravelei 99, 105 (Antwerpen)
Twee bescheiden rijhuizen in neoclassicistische stijl, gebouwd in opdracht van Edgard en Xavier De Jonghe, naar een ontwerp door de aannemer-bouwmeester Corneille Jos. Kennes uit 1887. De gebroeders De Jonghe waren brouwers uit Willebroek, die de panden wellicht als vastgoedinvestering lieten optrekken.


ID: 11370 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Lambertus

Markt 10 (Antwerpen)
Georiënteerde laatgotische kruiskerk met basilicale opstand; bewaarde neogotische ijzeren omheining aan noordzijde. Benaming vermoedelijk naar bisschop Lambertus die in de 7de eeuw in deze streken als geloofsprediker optrad.


ID: 200851 | Bouwkundig element

Monument Schelde Vrij

Marnixplaats (Antwerpen)
Centraal op het ronde, gekasseide Marnixplein domineert een twintig meter hoge beeldengroep. Het beeld is een realisatie van Jean-Jacques Winders, die samenwerkte met de beeldhouwers Louis Dupuis, Jaak de Braekeleer en Frans Floris.


ID: 209128 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch hoekpand

Marnixplaats 11 (Antwerpen)
De meergezinswoning met winkelgelijkvloers op het smalle hoekperceel van de Marnixplaats met de De Vrièrestraat werd rond 1879 gerealiseerd door J. De Pooter. Deze aannemer en investeerder vinden we op talrijke plaatsen op het Zuid terug.