Uw zoekopdracht geeft 13445 resultaten. Het maximum aantal zoekresultaten werd beperkt tot 10000. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen.

13445 resultaten


ID: 185 | Bouwkundig element

Huis Het groen Claverken

Molenstraat 17 (Aalst)
Vroeger zogenaamd "het groen Claverken"; de gevel zou het jaartal 1884 hebben gedragen, wijzend op de wederopbouw.


ID: 190 | Bouwkundig element

Stadswoning

Molenstraat 34 (Aalst)
Huis van twee traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen) met steile dakhelling wijzend op een oude kern.


ID: 192 | Bouwkundig element

Classicistisch herenhuis

Molenstraat 45 (Aalst)
Het classicistisch herenhuis bestaat in kern uit twee of drie 17de-eeuwse panden, die op het einde van de 18de eeuw werden samengevoegd, en gelegen zijn rond een binnentuin met aangrenzende bijgebouwen uit de 19de eeuw.


ID: 457 | Bouwkundig element

Herenhuis en brouwerij De Meyer

Moorsel-Dorp 3 (Aalst)
Achter statig herenhuis van twee bouwlagen, vier traveeën onder zadeldak, met in eerste travee links zware poort, waarboven natuurstenen gevelplaat met opschrift "Brouwerij", bevindt zich de voormalige Brouwerij De Meyer, opgericht in 1884, en buiten werking sedert 1932.


ID: 212 | Bouwkundig element

Onze-Lieve-Vrouwhospitaal

Onderwijsstraat 1, Oude Vismarkt 13 (Aalst)
Fraai complex gelegen ten noordoosten van het stadscentrum, in de hoek gevormd door de Oude Vismarkt en de sinds 1962 gedempte Oude Dender (Burchtstraat), in nabijheid van de Sint-Martinuskerk en het huidige industrieterrein tussen Burchtstraat en Van Wambekekaai.


ID: 171 | Bouwkundig element

Hoeve in L-vorm

Paddenvijverstraat 4 (Aalst)
L-vormig hoevetje met tuintje, aansluitend bij nummer 2. Boerenhuis met één bouwlaag van vijf traveeën onder zadeldak, uit de eerste helft van de 19de eeuw.


ID: 470 | Bouwkundig element

Boerenhuis

Pee Klakstraat 38 (Aalst)
Eénlaags boerenhuis van zes traveeën en één poorttravee onder mank zadeldak met haakse stal onder zadeldak, uit eind 19de eeuw.


ID: 214 | Bouwkundig element

Arbeidershuisje

Peperstraat 15 (Aalst)
Eenvoudig arbeidershuisje van twee bouwlagen met drie traveeën onder zadeldak uit laat 19de eeuw, representatief voor de vroegere bebouwing.


ID: 222 | Bouwkundig element

Neogotisch herenhuis

Pontstraat 31 (Aalst)
Groot neogotisch herenhuis gebouwd voor baron P.V.J. de Béthune in 1875 naar ontwerp van zijn broer architect Jean-Baptiste de Béthune.


ID: 395 | Bouwkundig element

Kapel Onze-Lieve-Vrouw van het Heilig Hart

Pontweg zonder nummer (Aalst)
Neogotische kapel gelegen in een bocht van de straat, daterend uit eind 19de eeuw.