Uw zoekopdracht geeft 13414 resultaten. Het maximum aantal zoekresultaten werd beperkt tot 10000. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen.

13414 resultaten


ID: 36645 | Bouwkundig element

Drie dorpswoningen

Keiberg 40, 42, 44 (Oosterzele)
Drie rijhuizen van twee bouwlagen en ieder drie traveeën, onder doorlopend zadeldak (leien), uit eind 19de eeuw.


ID: 36773 | Bouwkundig element

Twee arbeiderswoningen

Kloosterstraat 15 (Oosterzele)
Twee identieke aaneengebouwde, arbeidershuisjes van ieder één bouwlaag en drie traveeën met dubbelhuisopstand, onder zadeldak, uit het vierde kwart van de 19de eeuw.


ID: 36815 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve

Lange Munte 32 (Oosterzele)
Hoeve van het gesloten type, naar verluidt vroeger tevens molenaarshuis. De bijbehorende houten korenwindmolen die oostwaarts, aan de overzijde van de straat was gelegen, verdween circa 1925.


ID: 36741 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Langestraat 10 (Oosterzele)
Alleenstaande dorpswoning uit eind 19de eeuw. Boerenhuis van één bouwlaag en vier traveeën, onder zadeldak (Vlaamse pannen).


ID: 36820 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Christoffel

Marktwegel 1 (Oosterzele)
Naar het oosten georiënteerd bedehuis met half omringend en voorts achterliggend ommuurd kerkhof, samen de zuidelijke begrenzing vormend van het marktplein.


ID: 36663 | Bouwkundig element

Wegkapel Heilige Nicolaas van Tollentijn

Scheurbroek zonder nummer (Oosterzele)
Wegkapel Heilige Nicolaas van Tollentijn, ingeplant aan het oud toegangspad en tegenover de oorspronkelijke erftoegang van het "Hof te Scheurbroek".


ID: 36784 | Bouwkundig element

Beeldbepalende dorpswoning op de hoek Vijverstraat

Sint-Antoniusplein 1 (Oosterzele)
Beeldbepalend dorpshuis ingeplant op de hoek Vijverstraat. Breedhuis van twee bouwlagen en vijf traveeën, onder zadeldak (Vlaamse pannen en kunstleien), in kern waarschijnlijk uit de tweede helft van de 18de eeuw, in het tweede kwart van de 19de eeuw verbouwd tot notarishuis.


ID: 36786 | Bouwkundig element

Pastorie Sint-Amandusparochie

Sint-Antoniusplein 10 (Oosterzele)
De pastorie werd opgetrokken in 1781 en werd in het laatste kwart van de 19de eeuw opgehoogd. De interieurindeling en aankleding uit beide afzonderlijke periodes bleef bewaard. De pastorie is ingeplant in een landschappelijk aangelegde tuin met een vijver met brugje.


ID: 36836 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Spiegel 1 (Oosterzele)
Op oude rooilijn ingeplant burgerhuis van drie traveeën en twee bouwlagen, onder schilddak (leien), daterend van circa 1890.


ID: 36849 | Bouwkundig element

Hoeve van het semi-gesloten type

Turkenhoek 22, 22A (Oosterzele)
Vrij grote hoeve van het semigesloten type gedeeltelijk omringd door brede walgrachten (ten noorden en ten westen). Nogal opvallend landelijk complex door het groot volume van de gebouwen en de vrij geïsoleerde inplanting ervan in het landschap.