Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

12723 resultaten


ID: 16448 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Parochiekerk Sint-Mildreda met kerkhof en leilindes

St.-Mildredaplein (Alveringem)
Georiënteerd bedehuis midden een door linden en haag omringd kerkhof; koorpartij grenzend aan de Groenestraat; roepsteen links van het portaal.


ID: 16085 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Stavelestraat 2 (Alveringem)
Oorspronkelijk omwalde hoeve met losse bestanddelen van één bouwlaag onder zadeldak rondom begrint erf; kleine moestuin rechts van het boerenhuis. Rest van omwalling ten noorden. Inplanting aan straat.


ID: 16101 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Veurnestraat 39 (Alveringem)
Deels met populieren omzoomde hoeve van circa 1910 volgens bewoners. Losse bestanddelen rondom onverhard erf; bakstenen en geplaveide stoepen. Ten noorden, boerenhuis onder geknikt zadeldak; achtertuintje. Ten westen, stalvleugel. Ten oosten, stal met wagenhuisgedeelte.


ID: 99098 | Varend element

Amical

Antwerpen (Antwerpen)
De Amical is een stoomsleepboot uit 1914 die vandaag deel uitmaakt van de collectie van het Museum aan de Stroom (MAS).


ID: 99181 | Varend element

Mar-Mar

Antwerpen (Antwerpen)
De baquet van Charleroi Mar-Mar in de collectie van het Museum aan de Stroom is een voor Vlaanderen uniek voorbeeld van een type binnenvrachtschip dat tussen 1832 en 1933 voer op het kanaal Charleroi-Brussel, de Rupel en de Schelde.


ID: 99009 | Varend element

Allegonda

Antwerpen (Antwerpen)
De Allegonda is een bakdekspitssalonkruiser gebouwd in 1911 Amsterdam.


ID: 99190 | Varend element

T'ai

Antwerpen (Antwerpen)
De T’ai is een klipper onder zeil die in 1906 werd gebouwd door Van Garsse in Moerbeke.


ID: 99193 | Varend element

Sint-Antonius

Antwerpen (Antwerpen)
De Sint-Antonius werd gebouwd in 1914 in Ledeberg als klipperaak onder zeil en maakt deel uit van de collectie van het Museum aan de Stroom.


ID: 135372 | Landschappelijk geheel

Polder van Stabroek met overgangszone naar de Noorderkempen

Ekeren (Antwerpen), Kapellen (Kapellen), Hoevenen, Stabroek (Stabroek)
Het oostelijk deel van het landschap ligt in de zone waar de vruchtbare kleiïge poldergrond zich mengt met het zand van de Kempen. Van oudsher was het grondgebied van Kapellen iets hoger gelegen dan het omliggend land, dat vòòr het aanleggen van de polderdijken meermaals onder water liep. Mensen gingen zich uiteraard vestigen op deze hoger gelegen plaatsen, oa. langs de weg die Antwerpen met Bergen-Op-Zoom verbindt. Dit landschap dat dus op een hellend overgangsgebied gelegen is met deels zandgrond maar destijds ook deels veengrondgronden, maakt deel uit van het vanaf ongeveer 1250 voor landbouw ontgonnen gebied Hoevenen, Kapellen, Stabroek, Eertbrand en Putte. Het is het grootste aaneengesloten gebied dat ingericht werd volgens het systeem van de regelmatige hoevenstrokenverkavelingen.


ID: 6382 | Bouwkundig element

Acaciahof

Acacialaan 16 (Antwerpen)
Voornaam landhuis in beaux-artsstijl, gebouwd in opdracht van Johann Mathias von Bernuth, naar een ontwerp door de architecten Fernand de Montigny en Louis Somers uit 1912. Behorend tot de vroegste bebouwing, vormt het statige "Acaciahof" een van de meest monumentale panden in de Nieuw-Parkwijk "Den Brandt".