Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

12 resultaten


ID: 69 | Bouwkundig element

Danszaal Gillade

Louis D'Haeseleerstraat (Aalst)
De zaal Gillade is een danszaal in art-decostijl uit het begin van de 20ste eeuw. De bouwplannen worden getekend door de Gentse architect Jules Lippens. De symmetrische cementen gevelopbouw met bloembanden en geometrische motieven rond de strakke erkers is typisch voor de eerste periode van Jules Lippens. De aanpalende kleinere gebouwen - het voormalig "Amerikaantje" en een pand met houten winkelpui - hebben eveneens gecementeerde, maar eenvoudige gevels.


ID: 214570 | Bouwkundig element

Hoekpand

Blarenstraat 2-8 (Antwerpen)
Begin-20ste-eeuws cafégebouw op de hoek met de Blarenstraat, van twee bouwlagen onder pannen schilddak. Het gelijkvloers is geopend met rondbogige vensterdeuren, waaronder inkom op de hoek.


ID: 6566 | Bouwkundig element

Danszaal Apollon, later cinema Forum

Brederodestraat 99-103 (Antwerpen)
Het imposante neoclassicistische complex op het bouwblok grenzend aan de Brederode-, de Balans- en de Gelijkheidsstraat gaat terug op de eind-19de-eeuwse danszaal Apollon, in het interbellum omgevormd tot cinema Forum.


ID: 7544 | Bouwkundig element

Bioscoop Nova in art-decostijl

Sint-Bernardsesteenweg 318 (Antwerpen)
Voormalige bioscoop zogenaamd "Nova" in art deco naar ontwerp van Ferd. Van Mierlo, zie inscriptie, van 1929. Verbouwing van voormalige dancing "National".


ID: 35720 | Bouwkundig element

Herberg 't Pauwken

Reinaertweg 51 (Destelbergen)
Een rij van negen lindebomen waartussen een staaf aan twee ijzeren paaltjes voor het vastbinden van paarden markeert nog steeds de herberg in de landelijke omgeving. Dubbelhuis van twee bouwlagen en zeven traveeën onder zadeldak, in kern minstens opklimmend tot begin 19de eeuw. In U-vorm opgestelde landelijke bijgebouwen van de bij de herberg horende hoeve.


ID: 304721 | Bouwkundig element

Danszaal Bristol

Hundelgemsesteenweg 173-175, Weldadigheidstraat 10 (Gent)
Woonhuis met achteringelegen danszaal, ontworpen in 1925 door A. Meuleman. Het interieur van de danszaal is volledig bekleed met betegeling door Maison Helman Céramiques d’Art. In 1932 werd de danszaal omgevormd tot cinema.


ID: 76487 | Bouwkundig element

Café met danszaal Eldorado

Kerkstraat 251 (Grimbergen)
Bakstenen rijhuis van twee bouwlagen onder doorlopend pannen zadeldak, uit het begin van de 20ste eeuw, waarvan de begane grond in de jaren 1920 verbouwd werd tot een woongedeelte, een café in pakketbootstijl en een danszaal in beaux-artsstijl.


ID: 30126 | Bouwkundig element

Bioscoop en danszaal

D'Hondtstraat 46, 46A (Ieper)
Voormalige bioscoop en danszaal zogenaamd "Lido" zie opschrift van uithangbord, thans winkelhuis.


ID: 34121 | Bouwkundig element

Feestpaleis

Toleindestraat 18, 16A-C, 20A (Lochristi)
Woonhuis en bijbehorend Feestpaleis, gebouwd circa 1927 als danszaal, schouwburg en cinemazaal met grotendeels gecementeerde geel geschilderde voorgevel, rondboog met opschrift Feestpaleis en drie maskerkoppen. Lichte art-deco-inslag merkbaar in de versieringsmotieven van de penant en de booglijst.


ID: 1374 | Bouwkundig element

Hoekhuis Versailles

Battelsesteenweg 134-136 (Mechelen)
Vrijstaand hoekhuis, voormalig cabaret, opklimmend tot de 18de eeuw. Dubbelhuis van zeven traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak.