Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

31 resultaten


ID: 7020 | Bouwkundig element

Muziekkiosk Koning Albertpark

Koning Albertparkweg (Antwerpen)
Muziekkiosk in eclectische stijl naar een ontwerp door stadsbouwmeester Pieter Dens uit 1877. Gietijzeren constructie vervaardigd door de ijzergieterij Forges et Fonderies de la Campine August Van Aerschot uit Herentals.


ID: 113521 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Koning Albertpark

Koning Albertparkweg (Antwerpen)
Openbaar park begrensd door Mechelsesteenweg, Prins Albertlei en Koning Elisabethlei; vermeld als Papenmoer in 1227, galgenveld tussen 1479 en 1703. In 1803 door het Franse bewind aangeplant als Pépinière, opengesteld voor het publiek in 1861, en heraangelegd in 1877-1878.


ID: 127085 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Dierentuin Antwerpen

Koningin Astridplein 19-26 (Antwerpen)
De Zoo wordt aan de westzijde begrensd door Koningin Astridplein-Pelikaansstraat, waar hij achter het Centraal Station doorloopt, aan de zuidzijde door de Ploegstraat, aan de oostzijde door de westelijke huizenrij van de Ommeganckstraat en aan de noordzijde door de zuidelijke bebouwing van de Carnotstraat.


ID: 76020 | Bouwkundig element

Muziekkiosk

Dorp (Assenede)
De muziekkiosk werd opgericht in 1930 door de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia. De eenvoudige achthoekige constructie bevat een bakstenen onderbouw waarop een betonnen vloer en acht gietijzeren zuiltjes onder een houten tentdak met rode kunstleien.


ID: 89270 | Bouwkundig element

Kiosk, centraal ingeplant op het marktplein

Markt (Beernem)
Kiosk, centraal ingeplant op het marktplein.In 1917 werd eerst een bunker met vierkante plattegrond gebouwd. Om de bunker af te schermen van de Engelse verkenningsvliegtuigen lieten de Duitsers de bunker overkappen met een achthoekige kioskbasis.


ID: 78108 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Stadspark van Diksmuide

Oostvesten (Diksmuide)
Stadspark van Diksmuide, ingesloten door de Oostvesten, de Stationsstraat, de Lange Veldstraat en de Laura Fredericqstraat. Het park werd na de eerste Wereldoorlog ingericht op onteigende gronden die voor 1856 de oostvesten van de stad vormden en waarop in de 18de eeuw nog verscheidene molens stonden.


ID: 304999 | Bouwkundig element

Muziekkiosk

Planetariumweg 19 (Genk)
Achthoekige muziekkiosk met een gaaf bewaarde, verfijnde ijzeren constructie uit begin 20ste eeuw, gebouwd naar een ontwerp en onder leiding van de Stevoortse bouwmeester Hyacinthus Martens.


ID: 103225 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Citadelpark

Ambroise Verschaffeltdreef, Eugène Felixdreef 2, Familie De Vignedreef, Familie Van Rysselberghedreef 2, Fernand Scribedreef 1, Gustaaf Den Duitsdreef, Gustaaf Vanaisedreef, Hofbouwlaan 28-29, Jacques de Lalaingdreef, Jan Hoetplein 1, Jozef Mengaldreef, Jules Bretondreef, Louis Hanssensdreef, Louis Minarddreef, Norbert Rosseaudreef, Paul Bergmansdreef 2, Théodore Canneelpad (Gent)
Het Citadelpark werd in 1875 naar ontwerp van H. Van Hulle aangelegd ter hoogte van de tussen 1819 en 1831 gebouwde citadel. Het park in landschappelijke stijl omvat talrijke loofbomen, gras- en bloemperken, brede dreven, vijvers, kunstmatige grotten, watervallen, rozentuinen en een pergola.


ID: 18200 | Bouwkundig element

Muziekkiosk

Louis Hanssensdreef (Gent)
Muziekkiosk, gelegen in het noordelijk deel van het Citadelpark omgeven door bloemenperken en een krans van aan elkaar gegroeide linden. Fraaie gietijzeren constructie op achthoekige plattegrond onder leiding van stadsarchitect Ch. Van Rysselberghe in 1885.


ID: 84809 | Bouwkundig element

Muziekkiosk

Dorp (Hamme)
De muziekkiosk staat opgesteld midden het gekasseide dorpsplein van Moerzeke. Volgens mondelinge overlevering betreft het een uit Baasrode afkomstige muziekkiosk, die in begin 20ste eeuw op initiatief van de burgemeester via het Baasrodeveer overgebracht zou zijn naar het dorpsplein van Moerzeke.