Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

87767 resultaten


ID: 211472 | Bouwkundig element

Atoombunkers

Cockerillkaai, D'Herbouvillekaai, De Gerlachekaai, Ledeganckkaai, Naftaweg, Oude Veer, Petroleumkaai, Rijnkaai, Sint-Michielskaai, Tavernierkaai (Antwerpen)
Een belangrijk midden 20ste-eeuws element op de kaaien is het netwerk van atoombunkers dat zich uitstrekt vanaf de Petroleumkaai tot aan de Rijnkaai.


ID: 211474 | Bouwkundig element

Zuidersluis

Cockerillkaai (Antwerpen)
Op de Cockerillkaai, ter hoogte van het Hof van Beroep, is het belangrijkste en meest herkenbare relict van de Zuiderdokken bewaard, namelijk de voorhaven van de gedempte Zuidersluis.


ID: 212397 | Bouwkundig element

Installatie Scheldetuin

Cockerillkaai (Antwerpen)
De installatie van Maria Nordman uit 1986-87 speelt in op één van de kenmerkende elementen van de Scheldekaaien, namelijk het gekasseide wegdek. Kasseien zitput en bijhorende bomenrijen werden op de Cockerillkaai ingericht ter gelegenheid van het kunstproject "Monumenta, Beeld in de Stad".


ID: 6354 | Bouwkundig element

Pakhuis la Nationale

Cockerillkaai 17, Leuvenstraat 30-32 (Antwerpen)
Pakhuis La Nationale, volledig uitgevoerd in ter plaatse gestort gewapende beton. Nu MuHKA.


ID: 208922 | Bouwkundig element

Appartements- en kantoorgebouw Upstream

Cockerillkaai 18 (Antwerpen)
Appartements- en kantoorgebouw opgetrokken door de Antwerpse projectontwikkelaar Himmos, naar een ontwerp van het Architectenbureau Christine Conix uit 1995.


ID: 208924 | Bouwkundig element

Sociaal woonblok van de stad Antwerpen

Cockerillkaai 32-34, 35, Luikstraat 2 (Antwerpen)
Sociaal woonblok gelegen op de hoek van de Cockerillkaai en Luikstraat, gebouwd in de vroege jaren 1920 in opdracht van het stadsbestuur naar ontwerp van stadsbouwmeester Emiel Van Averbeke.


ID: 209263 | Bouwkundig element

Hof van Beroep en Arbeidshof

Cockerillkaai 39 (Antwerpen)
Imposant gerechtsgebouw in naoorlogs modernisme, opgetrokken in opdracht van het Ministerie voor Openbare Werken, Bestuur der Gebouwen, naar een ontwerp door de architecten Marc Appel en Jan Welslau uit 1973.


ID: 6639 | Bouwkundig element

Hoekcomplex van winkel- en burgerhuizen in art nouveau

Coebergerstraat 1-3, Hof ter Bekestraat 40-42 (Antwerpen)
Complex gevormd door drie winkelhuizen en een burgerhuis in art-nouveaustijl op de hoek van Coebergerstraat en Hof ter Bekestraat, gebouwd in opdracht van de heren Fr. Philipsen en L. Vermeulen, naar een ontwerp door de architect Theodoor Vermeulen uit 1907.


ID: 303818 | Bouwkundig element

Burgerhuis in eclectische stijl

Coebergerstraat 11 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl in opdracht van juffrouw Bertha Baumeister gebouwd door de Naamlooze Maatschappij "Vooruitzicht", naar een ontwerp door de architect Jules Hofman uit 1911. Bij de bouw werd van het vergunde ontwerp afgeweken.


ID: 303815 | Bouwkundig element

Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Coebergerstraat 13 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl, volgens de bouwaanvraag uit 1911 opgetrokken door de aannemer Jean Leonard Ariëns-Arcay, in opdracht van de heren G. Smeraldi en J. Rombouts.